Действащият олимпийски и световен шампион в скока на височина Мутаз

...
Действащият олимпийски и световен шампион в скока на височина Мутаз
Коментари Харесай

Баршим и Самба ще зарадват публиката на Диамантената лига в Доха

Действащият олимпийски и международен първенец в скока на височина Мутаз Баршим и носителят на международен бронз на 400 метра с трудности Абдерахман Самба ще бъдат огромните звезди на Катар на първия шампионат от Диамантената лига в Доха на 5 май.

Баршим, който има също и два сребърни олимпийски медала (2012 и 2016), подели олимпийското злато в Токио през 2021 година дружно с дългогодишния си противник и другар Джанмаркоо Тамбери.

През предходната година катарецът стана първият спортист с три международни трофеи в скока на височина, откакто победи в Юджийн с 2.37 м.

“Когато и да стъпя на пистата, желая да дам най-хубавото от себе си - още от първата ми Диамантена лига в Доха през 2011 година ”, показа Баршим, който е народен рекордьор с 2.43 м, което е вторият най-хубав резултат при мъжете за всички времена.

“Скокът на височина е моята пристрастеност и желая да се уверя, че моето име се загатва постоянно, когато се загатва скок височина. Написах история, като бях на върха през последното десетилетие, само че към момента се стремя към повече. Сезон 2023 е напът да стартира и аз съм си сложил лични цели, които да преследвам. Световното състезание в Будапеща и Азиатските игри в Китай са главните ми цели за сезона ”, добави той.

“Доха ще бъде първото ми съревнование от Токио 2021 и ще ми обезпечи добра насочна точка, до момента в който ходя към Световното състезание това лято. Бях в добра форма по това време предходната година и бях отчаян, че пропуснах Световното състезание. 400 метра с трудности е едно от най-вълнуващите събития в програмата сега и желая да се върна ”, сподели Самба, който се контузи на загрявката за Диамантената лига в Доха през май предходната година. След това той претърпя интервенция и се подложи на възобновяване.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР