Деца от плевенската арт школа Колорит са отличени в 31-вото

...
Деца от плевенската арт школа Колорит са отличени в 31-вото
Коментари Харесай

Българска ученичка спечели конкурс на ЮНЕСКО

Деца от плевенската арт школа " Колорит " са отличени в 31-вото издание на интернационален конкурс за пластични изкуства, проведен от Центъра на ЮНЕСКО в град Троа, Франция. Темата, по която са рисували младите създатели, е " Олимпийските игри от Древна Гърция до актуалните игри - спортни гении със споделени полезности ". Това заяви Майя Ананиева, началник на арт школата.

Най-високото отличие - лауреат и притежател на " Наградата на ЮНЕСКО " – почетен орден и документ, е присъдено на 13-годишната Пламена Захариева. Момичето се образова втора година онлайн от своя арт възпитател Майя Ананиева и това е най-престижната интернационална премия, която печели.

Отличие " Номиниран създател " е присъдено на седемгодишния Аристеидис Сиармпас, който живее в Гърция и също се образова онлайн. Три деца от арт школата попадат в категорията " Селектиран създател ". Това са Александър Петров (10 г.), Павел Симеонов (10 г.) и Лилия Янкова (13 г.), написа Българска телеграфна агенция.

" Рисунките на децата от арт школа " Колорит " се отличават с забавни хрумвания и композиции, наситени с богата емоционалност и изящен изказ, което ги е направило впечатляващи измежду хиляди други произведения. Като арт възпитател се усещам горда, задоволена, оценена и въодушевена. Това е огромен триумф освен за децата и мен, само че и за България ", сподели още Ананиева.

В състезанието на ЮНЕСКО са взели участие 4500 произведения на деца и младежи от 78 страни, пресъздали духа, страстта и полезностите на Олимпийските спортове.

Снимка: Арт школа " Колорит "
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР