Десетото, юбилейно издание на дефиле Вино и гурме 2024“ бе

...
Десетото, юбилейно издание на дефиле Вино и гурме 2024“ бе
Коментари Харесай

#10 дефиле „Вино и гурме“ #3 дни в Пловдив

Десетото, юбилейно издание на дефиле „ Вино и гурме 2024 “ бе публично намерено с обичайното Дионисиево шествие, съпроводено от Бог Дионис и отбор „ Тракия “. С музика и танци шествието се реалокира до сърцето на Стария град, където публично бе намерено, за първа година, на ново място – ул. „ Д-р Стоян Чомаков “ 1 пред Туристическия информативен център до Хисар капия и храм „ Св. св. Константин и Елена “.

„ Дефиле вино и гурме 2024 “ се организира под патронажа на Министерство на туризма и с поддръжката на Министерство на земеделието. Организатори на фестивала са „ Съвет по туризъм – Пловдив “ и Община Пловдив с интензивно съдействие на ОИ „ Старинен Пловдив ”, Университет по хранителни технологии – Пловдив. Събитието се финансира от Годишната стратегия за развиване на туризма на Община Пловдив за 2024 година и тази година общо 16 местоположения в Стария град ще бъдат сцена за 55 участника, измежду които 43 винопроизводителя и 12 производители на храни и артикули.

Сред формалните посетители на откриването бе и регионалния шеф на Пловдив инж. Илия Зюмбилев, кметът на Пловдив Костадин Димитров, ръководителят на общински съвет Пловдив Атанас Узунов, ръководителят на Съвета по туризъм в Пловдив Любозар Фратев, някогашни и сегашни служебни министри, посланици и посетители на града.

“През последните години Пловдив и районът се утвърдиха като доста добра винена и туристическа дестинация и би трябвало да работим интензивно в тази посока, с цел да покачваме от ден на ден имиджа и устойчивостта на града ни. ”  сподели инж. Илия Зюмбилев.

Организаторите ще продължат и традицията си да дават 5% от облагата на фестивала под формата на стипендии на студенти по специалностите в туризма, изявени като доброволци по време на фестивала „ Дефиле вино и гурме “.

Дегустационно жури, ръководено от специалисти от Университета по хранителни технологии, ще проведат конкурс за „ Най-умело комбиниране сред вино и храна ”.

Фестивалът е тридневе и ще продължи от 10 до 12 май.
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР