Десетки лисици бяха спасени от китайска ферма за кожи и

...
Десетки лисици бяха спасени от китайска ферма за кожи и
Коментари Харесай

Спасиха 170 бели лисици от китайска ферма за кожи и ги настаниха в двора на будистки храм.

Десетки лисици бяха избавени от китайска плантация за кожи и получиха нов дом в будистки манастир.

Активистката Карън Гифорд прекарва последните няколко седмици в документиране на избавителната самодейност в поредност от видеоклипове във Фейсбук, които бяха споделени от жена на име BoHe.

 Fox Saved From A Fur Farm Celebrates Its First Christmas Out Of Tiny Cage | Bored Panda

BoHe е един от доброволците, които оказват помощ за спасяването на 174 бели лисици, които били отглеждани и развъждани в локална плантация за кожи. Жената ръководи локално леговище за кучета, което е дом на над 2400 четириноги, доста от които съгласно известията са били избавени от търговията с кучешко месо.

Поради липса на доходи, фермата за кожи се готвела да затвори вратите си и да се отърве от ненужните лисици – само че откакто жителите на будистката градина за кърмачета Джилин в Мудандзян разбрали, че животните се нуждаят от помощ, изявили предпочитание да приветстват съществата в тяхната благосъстоятелност.

 Over 170 white foxes rescued from a Chinese fur farm, find new home at a Buddhist monastery – i-believe

В първата от изявленията на Гифорд във Facebook могат да се видят лисиците идващи в кафези до камиона. Един ден по-късно Гифорд разгласява актуализация, в която могат да се видят по какъв начин лисиците се любуват на първите си стъпки оттатък металните решетки.

Животните ще останат в големия двор на манастира, до момента в който доброволците съумеят да построят непрекъснат заслон.

„ Благодаря на всички прелестни поддръжници! Сигурен съм, че сърцата ви се изпълват, като гледате тези видеоклипове и будисткия духовник, изравен измежду свободните лисици в градината “, написа Гифорд.

Полярната лисица, наричана още песец, е бозайник от семейство Кучеви. Срещат се в цяла Арктика, в субарктичните и алпийски зони, а също и в планинските елементи на Скандинавия.

Лисиците с бяла цветова скица имат бял кожух през зимата и кафяв през лятото, а тези със синя са светлосиви през зимата и със синкав отенък през лятото.
Дължината на тялото на полярната лисица е към 50 – 60 см. Има дълга 30 см. опашка и нормално тежи сред 3 и 6 кг. Има гъста четина на стъпалата си, което й разрешава да ограничи загубата на топлота, стъпвайки по снега, и усъвършенства сцеплението.

Източник: mozache.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР