Десетки хиляди хора организираха митинг в Будапеща в събота в

...
Десетки хиляди хора организираха митинг в Будапеща в събота в
Коментари Харесай

„Унгарците се надигат“: Десетки хиляди протестират срещу Орбан в Будапеща

Десетки хиляди хора проведоха протест в Будапеща в събота в поддръжка на критик на премиера Виктор Орбан, до момента в който той обрисуваше проекти да провокира националистическия водач.

Протестът против държавното управление на Орбан беше призован от юрист и някогашен вътрешен човек Петер Маджар, който стана прочут в унгарската политика поради скандал с малтретиране на деца.

Журналисти на AFP споделиха, че към 100 000 протестиращи са се събрали на площад Кошут пред Народното събрание, с доста хора, носещи национални флагове и издигнати знаци, които гласят „ Унгарци стават! “

„ Ние ще си върнем страната малко по малко и тухла по тухла ще изградим суверенна, съвременна Унгария “, сподели Маджар пред аплодираща навалица.

Той сподели, че скоро ще разгласи нова политическа партия, която да взе участие в европейските и локалните избори през юни.

Маджар, 43, е някогашен брачен партньор на някогашния министър на правораздаването на Орбан Юдит Варга и беше в орбитата на ръководеща партия Фидес, до момента в който не се раздели, дава обещание...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР