Десет души загинаха, след като два военноморски хеликоптера се сблъскаха

...
Десет души загинаха, след като два военноморски хеликоптера се сблъскаха
Коментари Харесай

Два военни хеликоптера се сблъскаха във въздуха, 10 човека са загинали

Десет души починаха, откакто два военноморски хеликоптера се сблъскаха във въздуха по време на военна подготовка за парада в Малайзия.

: 10 people were killed when two helicopters collided in mid-air and crashed during preparations for a naval parade. My thoughts are with the families and loved ones of those affected by this unfortunate accident.
— AdilZahid (@funnistann)

Едната летателна машина е захванала ротора на другата, преди и двете да паднат на земята и да се разбият, демонстрират фрагменти, оповестени в локални медии, разяснява BBC.

Инцидентът е станал в 09:30 локално време в малайзийския град Лумут, в който се посещава военноморската база. Няма данни за оживели при злополуката.

„ Смъртта на всички жертви е била доказана на място, а телата им са били превозени до военната болница в града за идентификация “, разясняват от Кралският малайзийски флот.

Ще бъде образува комисия за следствие на аргументите за случая.

Един от хеликоптерите, със седем души на борда, се е разрушил върху лекоатлетическата писта на стадион. Другият – с трима души на борда, се е блъснал в плувен басейн.

" There were 10 crew members in total. Based on preliminary information, there were no survivors. "
— New Straits Times (@NST_Online)

Премиерът на Малайзия Ануар Ибрахим разяснява в X, че нацията скърби за жертвите в нещастието.

„ Поднасям съболезнованията си към фамилиите на жертвите и насочвам молебствия за сили да се надигнем против това злополучие “, споделя още той.

Екипажите на хеликоптерите са упражнявали за празненствата на Деня на Военноморски сили, които стартират на 3 май.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР