Десет дни след като бе запален в античния град Олимпия,

...
Десет дни след като бе запален в античния град Олимпия,
Коментари Харесай

Олимпийският огън бе предаден на домакините от Франция в Атина, утре ще отпътува към Марсилия

Десет дни откакто бе разпален в античния град Олимпия, олимпийският огън бе предаден на френската делегация.

Факелът, който измина близо 5000 километра в продължение на 10 дни, пренесен от 600 души, към този момент е в в ръцете на домакините на Олимпийските игри това лято.

Огънят беше връчен от Спирос Капралос, президент на Гръцкия олимпийски комитет, на Тони Естанге, президент на организационния комитет на Игрите в Париж по време на гала на стадион " Панатенаик " в центъра на Атина.

На оборудването, което е било хазаин на първите игри на модерната ера през 1896 година, френската състезателка по фигурно пързаляне от гръцки генезис Габриела Пападакис и някогашната параолимпийска плувкиня Беатрис Хес, придвижиха пламъка в последните метри в наличието на министъра на спорта Амели Удеа-Кастера и заместник-кмета на Париж Пиер Рабадан.

— Sandrine Lefèvre (@LEFEVRESANDRINE)

След като прекара последната нощ във френското посолство в Атина, пламъкът ще отпътува на следващия ден заран за Франция на борда на тримачтовия транспортен съд " Белем ", който ще го отнесе до Марсилия - първата му спирка на френска територия.

Корабът ще напусне пристанището на Пирея в 10 часа, и ще дойде в Марсилия след 12-дневен преход, където на 8 май на грандиозна гала се чака да го посрещнат към 150 000 души при засилени ограничения за сигурност.



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,

Гледайте НА ЖИВО спорт гратис на:
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР