Десертите с чиа са популярни в последно време, благодарение на

...
Десертите с чиа са популярни в последно време, благодарение на
Коментари Харесай

Рецепта за чиа пудинг

Десертите с чиа са известни напоследък, с помощта на своите здравословни свойства и вкусни комбинации. Чиа е растение, което произлиза от Централна и Южна Америка и е известно с високото си наличие на фибри, протеини и омега-3 мастни киселини. В тази публикация ще разгледаме някои от най-популярните предписания за десерти с чиа, които могат да бъдат приготвени елементарно в домашни условия.

Ползи от чиа: Перспективата за консумация на чиа семена се свързва с голям брой изгоди за здравето. Те съдържат антиоксиданти, които оказват помощ в битката със свободните радикали в организма, които могат да доведат до разнообразни болести. Освен това, чиа семената съдържат фибри, които оказват помощ за възстановяване на храносмилането и контролиране на холестерола. Те също по този начин са отличен източник на растителни протеини, което ги прави подобаващи за вегетарианци и вегани. Омега-3 мастните киселини, които се съдържат в чиа, също имат позитивен резултат върху здравето на сърцето и мозъка.

Рецепта за чиа пудинг: Една от най-популярните и лесни предписания с чиа е чиа пудингът. Ето по какъв начин можете да го приготвите:

Съставки:
4 супени лъжици чиа семена1 чаша мляко (краве, растително или ядково)1 супена лъжица сладило по желание (мед, кленов сироп или стевия)Плодове или ягоди за украса
Инструкции:
В купа смесете чиа семената с млякото и сладилото.Разбъркайте добре и оставете сместа да почива за към 15-20 минути.Разбърквайте понякога, с цел да предотвратите залепването на семената.Когато сместа стане гъста и желеобразна, прехвърлете я в чинийки за сервиране.Поставете чиа пудингът в хладилника и го оставете да се охлади за към час.Декорирайте с плодове или ягоди и сервирайте.
Заключение: Десертите с чиа оферират здравословна опция на обичайните сладки изкушения. Те освен че са вкусни, само че и съдържат голям брой потребни хранителни субстанции. Разнообразете своите десерти, като включите чиа семена във вашата рецепта за следобедна приятност. Не единствено ще се насладите на прелестния усет, само че и ще се възползвате от изгодите за здравето, които чиа предлага.

Надявам се, че тази публикация ще ви помогне да разберете повече за десертите с чиа и по какъв начин да ги приготвите. Приятно готвене и наслаждаване на здравословни десерти!
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР