Десерт за шампиони - глазирани мъфини, с които ще оберете

...
Десерт за шампиони - глазирани мъфини, с които ще оберете
Коментари Харесай

Желирани ягодки мъфини

Десерт за първенци - глазирани мъфини, с които ще оберете всички аплосисменти

Необходими Продукти

● яйца - 2 бр.
● брашно - 1 ч.ч.
● царевично нишесте - 2 с.л.
● цедено кисело мляко - 20 с.л.
● олио - 2 с.л.
● бакпулвер - 1 ч.л.
● захар - 4 с.л.
● ванилия - 1 бр.
● ягоди - 50 г
● бял шоколад - 50 г
● лимонови резанки - 10 бр. ж
● желирани бонбони - зелени лентички
● шоколадови пръчици - 1 с.л.
● сладкарска багра - алена

Начин на подготвяне

Разбиваме яйцата със захарта. Добавяме олиото, цеденото мляко, ванилията, царевичното нишесте, брашното и бакпулвера и разрушаваме до хомогенна примес.

Изчистваме ягодите и ги нарязваме на дребни късчета. Добавяме ги към сместа и разбъркваме.

За форма на ягода ни трябват кръгли силиконови формички за мъфини. Предварително си подреждаме формичките в кръгла тава компактно една до друга в кръг.Те би трябвало да се притискат една в друга, като по този метод ще се промени тяхната форма от кръгла на стеснена в едната част, където е центърът на тавата и по този начин ще наподобяват ягоди.

Пълним формичките със примес и ги изпичаме в умерена фурна. Оставяме ги да изстинат по този начин, както са си в силиконовите формички и в тавата, без да ги вадим и разместваме.

В купа смесваме желираните резанки и начупения бял шоколад. Загряваме за няколко секунди в микровълнова. Разбъркваме и отново загряваме и по този начин, до момента в който не се получи гъста течност. Добавяме капка алена сладкарска багра и разбъркваме до приемане на постоянен цвят.

Изваждаме изстиналите кексчета върху решетка и започваме да ги обливаме с желираната течност. Това, което се стече изпод, го събираме с лъжица и с него още веднъж поливаме всяко кексче.

Оставяме глазурата да се стегне и украсяваме, като от зелените желирани лентички вършим дръжките на ягодките, а шоколадови пръчици поръсваме, с цел да имитираме семчиците.

Източник: recepti.gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР