DES MOINES, Айова (AP) — Айова насочва почти милион долара

...
DES MOINES, Айова (AP) — Айова насочва почти милион долара
Коментари Харесай

Айова отделя 1 милион долара за сайтове за лятно хранене, все още е изправена пред критики за отхвърляне на федерални фондове

DES MOINES, Айова (AP) — Айова насочва съвсем милион $ безплатно финансиране за разширение на уеб сайтове за лятно хранене за деца с ниски приходи.

Това е изпитание, което последователите приветстват с терзания, че няма да е задоволително за облекчение на бариерите пред достъпа, които бяха решени от обособена федерална стратегия — даване на почти 29 милиона $ на фамилиите с ниски приходи в Айова — които щатът отхвърли.

Щатът отпуска 900 000 $ за учебни заведения и организации с нестопанска цел, които вземат участие в избрани федерални стратегии, предопределени да сервират летни ястия и закуски в окръзи, където минимум 50% от децата дават отговор на изискванията за гратис или понижено -цена за хранене.

Финансирането от страната ще се употребява или за разкриване на нови обекти, или за допълнение на разноските на съществуващите обекти, като закупуване на локална храна или разпространение на общността.

Миналото лято двете стратегии е дал почти 1...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР