Депутатите решиха да запазят 0% ДДС на брашното до края

...
Депутатите решиха да запазят 0% ДДС на брашното до края
Коментари Харесай

Ще поевтинее ли хлябът

Депутатите взеха решение да запазят 0% Данък добавена стойност на брашното до края на 2024 година

В последния работен ден преди дългата почивка депутатите взеха решение да запазят нулева ставка на брашното и хляба до края на годината.

При продажбата на самун сложиха таван на надценката. Тя не може да е повече от 15 %. Причината - съгласно депутати в огромните търговски вериги тази надценка достигала до 40 на 100.

Ще понижи ли обаче мярката цената на хляба в дребните магазини и пекарни и по какъв начин ще се отрази на производителите на самун?

Нулевото Данък добавена стойност за хляба остава до края на годината

Браншът към този момент се разгласи срещу тавана на надценката. Според притежателя на пекарна Жулиен Таушанов това е „ следващият избирателен фойерверк ”. „ По този метод депутатите признават, че за доста хора в България в 21 век е мъчно да си купят самун. Това е оценка за политиците ”, счита хлебарят.

Повече гледайте във видеото. По тематаЦената на хляба понижава с по-малко от очакванотоИскат да остане нулевото Данък добавена стойност за хляба цена самун Данък добавена стойност таван на надценката .comments-item{clear:left;}.article-comment-types div{z-index:100;}.answer { margin-left:33px; } КоментариВход-->
Не се толерират отзиви с обидно или нецензурно наличие. Коментирайте на кирилица!
-->   ×Достъп за логнати консуматори За да пишете, оценявате или докладвате мнения, апелирам логнете се в профила си.
ВходРегистрацияПотребителско име*Парола*Запомни меВход Източник: pariteni.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР