Депутатите приеха правила за избор на съдия в Конституционния съд

...
Депутатите приеха правила за избор на съдия в Конституционния съд
Коментари Харесай

Депутатите приеха правила за избор на съдия в Конституционния съд от квотата на Народното събрание

Депутатите одобриха правила за избор на арбитър в Конституционния съд от квотата на Народното събрание. Предложенията за претенденти могат да бъдат правени от народни представители в писмена форма посредством ръководителя на Народното събрание до Комисията по правни въпроси в идващите 14 дни. Номинираните би трябвало да имат висше юридическо обучение и уверение за юридическа дееспособност.

Изслушването на претендентите ще се състои навън съвещание на Комисията по правни въпроси, което ще се излъчва в действително време посредством интернет страницата на Народното събрание.

Изборът на арбитър в Конституционния съд ще се състои на съвещание на Народното събрание, което ще се излъчва в действително време посредством интернет страницата на Народното събрание. Гласуването ще е очевидно и ще се прави поотделно за всеки претендент по поредността, избрана в листата на претендентите. За определен ще се счита претендентът, получил повече от половината от гласовете на присъстващите народни представители.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР