Депутатите избраха Момчил Мавров за подуправител на Националната здравноосигурителна каса

...
Депутатите избраха Момчил Мавров за подуправител на Националната здравноосигурителна каса
Коментари Харесай

Парламентът избра Момчил Мавров за подуправител на НЗОК

Депутатите избраха Момчил Мавров за подуправител на Националната здравноосигурителна каса (НЗОК). Това стана допустимо с гласовете на ГЕРБ/СДС и Движение за права и свободи.

Макар обаче депутатите от " Възраждане " и " ИТН " да бяха в зала, те не гласоподаваха. Само четирима от " Възраждане " бяха " срещу ". При гласували 186 народни представители 103 бяха " за ", а 83 " срещу ".

На прегласуването обстановката бе сходна - гласоподаваха 185 депутати, само че този път единствено трима от " Възраждане " гласоподаваха - още веднъж " срещу ".

Така решението бе признато със 103 гласа " За ", 82 гласа " срещу " и нито един " въздържал се ".  Всички народни представители от БСП и ПП-ДБ гласуваха срещу.

След гласуването от парламентарната естрада Настимир Ананиев от ПП-ДБ упрекна " Възраждане " и Има Такъв Народ, че решението е прекарано точно с тяхното негласуване. Двете обединения са се оказали  резервното колело на ГЕРБ и Движение за права и свободи съгласно Ананиев. И прикани - гледайте какво вършат, а не какво приказват.

" Слушахме ги повече от час какъв брой са срещу, само че най-после не гласоподаваха. Скрихте се, с цел да могат Пеевски и Борисов да се наложат с вашата благословия ", съобщи Ананиев.

След изявлението му депутатите от " Възраждане " започнаха да напущат залата. В този миг обаче някои от тях и народни представители от ПП-ДБ се събраха в купчина и стартира замяна на реплики. До физическа експанзия не можа да се стигне. Председателят на Народното събрание даде отмора от 20 минути.
 ПП-ДБ с ултиматум за избора на подуправител на НЗОК
ПП-ДБ с ултиматум за избора на подуправител на НЗОК

Ще има тежки политически последствия, предизвести Христо Иванов

Преди гласуването да се състои близо 2-часов спор разгорещи пристрастеностите в пленарната зала на Партийни дом. Скандалът в началото бе сред Политическа партия и " Възраждане " с взаимни обвинявания в двуличие. После обаче интензивно се вклщючиха от Има Такъв Народ. Нападки и нецензурни реплики от парламентарната естрада имаше обилие. Тошко Йорданов се снабди и с наказване " забележка ", защото назова ПП-ДБ морални боклуци.

Припомняме, че преди дебата в пленарна зала съпредседателят на парламентарната група на ПП-ДБ Христо Иванов предизвести пред публицисти в коридорите, че ще има тежки политически последствия, в случай че Момчил Мавров бъде определен за подуправител на НЗОК.  ГЕРБ-СДС с помощта на " Възраждане " вкараха точката за избор на подуправител на НЗОК в дневния ред на Народното събрание, а " Възраждане ", като не вземат участие в гласуването, могат да създадат избора вероятен, бяха опасенията на Иванов, които се оказаха основателни.

Бившият министър председател и сегашен съпредседател на ПП-ДБ Кирил Петков пък изясни, че това, което се случва сега, е, че има в секретното деловодство на ДАНС отчет против Мавров, има подозрение и за лобизъм за частни лечебни заведения.
 Предложеният от ГЕРБ за подуправител на НЗОК се оказа единствения претендент
Предложеният от ГЕРБ за подуправител на НЗОК се оказа единствения претендент

Това е проф. Момчил Мавров
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР