ДЕНВЪР (AP) — Бивш служител на Агенцията за национална сигурност,

...
ДЕНВЪР (AP) — Бивш служител на Агенцията за национална сигурност,
Коментари Харесай

Бивш служител на NSA получава близо 22 години затвор за продажба на тайни на агент под прикритие на ФБР

ДЕНВЪР (AP) — Бивш чиновник на Агенцията за национална сигурност, който е продал класифицирана информация на сътрудник под прикритие на ФБР, за който е считал, че е съветски чиновник, е бил беше наказан в понеделник на близо 22 години затвор, наказването, поискано от държавните прокурори.

Съединени американски щати. Окръжният арбитър Реймънд Мур сподели, че е можел да остави 32-годишния Джарех Себастиан Далке зад решетките даже за по-дълго, като назова присъдата от 262 месеца „ благосклонност “ за това, което той видя като пресметнато деяние да поеме работата в NSA, с цел да може да продава секрети за националната сигурност.

„ Това беше крещящо. Беше безочливо и съгласно мен беше съзнателно. Това беше изменничество и беше допустимо най-близко до измяна, ” сподели Мур.

Адвокатите на Далке бяха поискали ветерана от армията, който се призна за отговорен по обвинявания в шпионаж предходната есен в договорка с прокурорите, да бъде наказан на 14 години затвор, частично тъй като информацията не е попаднала в ръцете на врага и не е предизвикала вреди...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР