Ден на водното спасяване и първи стъпки в риболовството“ за

...
Ден на водното спасяване и първи стъпки в риболовството“ за
Коментари Харесай

Ден на водното спасяване и „първи стъпки в риболова“ се проведе в Летница

Ден на водното избавяне и „ първи стъпки в риболовството “ за втора поредна година продължи и на язовира на ловната дружинка в град Летница на 1-ви юли от 9:00 часа.



Събитието бешепродължение надните, отдадени и на предварителна защита от водните произшествия.

Организатори бяхяБългарски Младежки Червен кръст - Ловеч и Летница.



В три възрастови групи – до 9 години, 10-13 години и 14-17 години настойчиво се съревноваваха 12 деца, като всеки един от тях имаше право на компаньон, който има право да му оказва помощ и учи в замятане на въдица, окачване на примамка, откачане на улов и кепване.



Младите рибари обаче сами трябваше да си засекат и уловят рибката.


Както времето по този начин икъсметътне се усмихнаха на всички, само че най- изявените в първа група и още веднъж със подобаващ орден „ риболовец №1 “ беше Кристиян Фератов, следван от девойките Ивон Моврадинова и Преслава Маринова.



Отличникът на втора група бе Кенан Селяйдинов, а поощрителна премия за най-знаеш заплахите в другите водоеми бе Христо Ковачев на 13 години-гост от Троян. А за заплахите, които се крият във водоемите участниците схванаха от книжката, която им подариха доброволците “безопасност във водата “ и всеки имаше и задачка да се запознае с нея и след това отговаряха на разнообразни въпроси на доброволците какви рискове крият другите водоеми и по какъв начин да ги заобикаляме и за наша наслада децата с интерес бяха попълнили вярно ребусчета, кръстословици и интерактивни игри в книжката, които им даваха правилните отговори. Накрая доброволците от клуб Летница, Троян и Ловеч направиха проява по какъв начин се избавя човек във водоем с топка с въже, какви рискове крият другите водоеми и по какъв начин да се предпазваме от тях и всички участници интензивно се включиха да опитат и те да хвърлят вярно топката. Доброволци и деца се включиха и в демонстрацията по първа помощ – оказване на първа помощ -сърдечен масаж.



Награди, грамоти, „ Клетва на рибаря “ и осведомителни материали получиха всички участници и с доста смях и въодушевление си обещахме следващата година и пети тур. Ден на водното избавяне и „ първи стъпки в риболовството “ ще продължи със надпревари в село Гложене община Тетевен. Очакваме ви!

Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР