Демонстрация по оказване на помощ на хора, бедстващи на море,

...
Демонстрация по оказване на помощ на хора, бедстващи на море,
Коментари Харесай

С демонстрация по спасяване на човек зад борда отбелязват Международния ден на моряка във Варна

Демонстрация по оказване на помощ на хора, бедстващи на море, ще създадат доброволци от съдружие „ Булсар-к.д.п. Никифор Герчев “ в Международния ден на моряка на 25 юни във Варна.

Спасителната акция ще стартира в 10,30 ч. на Морска гара (пристанище Варна-изток, огромният басейн- 1,2, 3 и 4 кейови места “).

Екип от членове на организацията за търсене и избавяне по море ще покажат по какъв начин се прави аварийно-спасителна активност на хора, паднали зад ръб както и евакуиране на аварирал кораб в намерено море. В демонстрацията се включват и водолазите от клуб „ Приятели на морето “ - Варна.

По време на акцията избавителните лодки на членове на организацията „ Булсар “ ще излязат в намерено море и доброволци ще проведат обучение по добиване от водата на хора, паднали зад борда. „ Спасените “ ще бъдат траснпортирани до брега с лодките и там ще им бъде оказана незабавна долекарска здравна помощ.

Акцията ще бъде и с благотворителна цел, като по време на събитието ще бъде сложена урна за дарения в помощ на потърпевшите при наводенията в Северозапдна България. Събраните средства ще бъдат предадени на Български Червен кръст - Варна.

Сдружението „ Булсар “ е основано на 20 април 1996 година по самодейност на капитан далечно корабоплаване Никифор Герчев. Доброволческата организация е с идеална цел за съгласуваност, търсене и избавяне на бедстващи хора, оживели след произшествия в българския морски виновен регион. Членове на сдружението са изявени морски експерти с знания по търсене и избавяне на море, както и притежатели на дребни плавателни съдове, които се включват в помощ за реализиране на активността на организацията.

При произшествия и повреди в акваторията на българското черноморско крайбрежие всеки жител може да подаде сигнал на безплатния телефон 161, който служи за съгласуваност сред сдружението и виновните институции.

Денят на моряка е разгласен от Международната морска организация (ИМО) през 2010 година и се чества годишно на 25 юни.

Тазгодишната акция е отдадена на приноса на моряците за запазване на морската среда, в сходство с тематиката на международното корабоплаване „ MARPOL на 50 – Нашият ангажимент продължава “. Марпул е интернационалната спогодба за запазване на замърсяването от кораби, подписана през 1973 година Моряците прекарват доста време в морето и са огромна част от решението, когато става въпрос за отбрана на морската среда, обръщат внимание от Международната организация.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР