Демократическата партия (ДП) на Южна Корея, основната опозиционна сила в

...
Демократическата партия (ДП) на Южна Корея, основната опозиционна сила в
Коментари Харесай

Южнокорейската опозиция увеличава мнозинството си, показват екзитполове

Демократическата партия (ДП) на Южна Корея, главната опозиционна мощ в страната, е нараснала доста болшинството си в Народното събрание на извършените на 10 април избори, демонстрират екзитполове, представени от Франс прес и Киодо.

Според анкетите, оповестени от южнокорейски малките екрани след приключването на гласуването, всички опозиционни партии дружно могат да завоюват " супермнозинство " от най-малко 200 от общо 300 места в еднокамарния парламент, което е задоволително, с цел да отхвърлят ветото на консервативния президент Юн Сук-йол и даже да го смъкват от поста.

Според социологическите изследвания левоцентристката Директива за птиците на И Дже-мьон и съюзническите ѝ партии ще завоюват до 197 места. Те разполагаха със 156 места в досегашния парламент. Очаква се Народната партия на президента Юн да завоюва сред 85 и 99 места, в съпоставяне със 114 в отиващия си парламент.

Очаква се също новата антисистемна партия " Възстановяване на Корея ", учредена от някогашния министър на правораздаването Чо Кук, който е наказан на две години затвор за корупция и апелира присъдата, да получи 12-14 места.

Анализатори чакат, че Чо ще сплоти напъните си с демократите, с цел да образуват " супермнозинство ".

Екзитполовете бяха извършени от трите съществени южнокорейски телевизионни канала измежду към 360 000 гласоподаватели в цялата страна.

 

Източник Българска телеграфна агенция

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР