Deloitte ще подаде оставка като одитор на Адани заради притесненията на Хинденбург: Доклад

...
Делойт реши да подаде оставка като одитор на индийските пристанища
Коментари Харесай

Делойт реши да подаде оставка като одитор на индийските пристанища Адани поради опасения относно транзакции, отбелязани в доклад на Съединените щати- базиран къс продавач Хинденбург, съобщава информационната агенция Ройтерс, цитирайки неназован източник с пряко запознаване с въпроса.

Делойт през май посочи определени транзакции, отбелязани от Хинденбург, и даде квалифицирано становище, което показва опасения от страна на одитора на компанията.

Ходът на одитора хвърля нова сянка върху финансовото управление на Adani Group, която е изправена пред обвинения от Хинденбург от януари за неправомерно използване на данъчни убежища, сложни транзакции на свързани лица и нивата на дълга на групата. Групата отрече обвиненията.

Неговите акции бяха загубили около 150 милиарда долара пазарна стойност след доклада на Хинденбург, но оттогава си възвърнаха позиции, след като изплати дълга си и спечели доверието на инвеститорите.

Оставката на Deloitte идва, след като поиска от Adani Ports да проведе независимо разследване на сделки със свързани лица, отбелязани от Hindenburg, но компанията не се съгласи, каза източникът.

Deloitte и Adani Ports не отговориха веднага на исканията на Reuters за коментар в петък.

Решението на Deloitte да се оттегли като одитор на Adani Ports може да дойде още в понеделник, добави източникът.

През май назначен от съда състав заяви, че индийският пазарен надзор е „направил празно място“ в разследванията на обвиненията срещу Adani Group и неговото преследване на случая може да бъде „пътуване без дестинация“.

Миналия месец председателят на Адани Гаутам Адани нарече доклада на Хинденбург „злонамерен опит“ за накърняване на репутацията на конгломерата и каза, че групата е уверена в стандартите си за управление и разкриване на информация, след като групата не откри пропуски.

Bloomberg News първи съобщи за плановете на Deloitte в петък.

Източник: Ройтерс
Източник: aljazeera.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР