Делото за екстрадиция на Тошко Тодоров-Машора в Гърция е насрочено

...
Делото за екстрадиция на Тошко Тодоров-Машора в Гърция е насрочено
Коментари Харесай

БЛИЦ ТV: Машора влезе в съда с белезници и насълзени очи, а магистратите решиха...

Делото за екстрадиция на Тошко Тодоров-Машора в Гърция е планувано чак за 2023 година Българският съд има цялостното право да откаже изгонването на 64-годишния мъж въз основа на събраните досега доказателства, сподели юристът на обвинения Гънчо Гънчев.

Машора бе доведен в съда с белезници. Пред правосъдната зала и в нея имаше доста негови близки и другари, които започнаха да му ръкопляскат и да скандират името му. Очите на мъжа се насълзиха, когато видя поддръжката.

Прокурор Димитър Молев разяснява европейската заповед за арест и сподели, че в нея се сочи, че Тошко Тодоров е взел участие в незаконната скица в трафика на бежанци.

В последна сметка делото за екстрадиция бе отсрочено за 28 октомври, а съдът реши, по искане на юриста, на гръцкия съд да бъде изпратен контракт за покупко-продажба на кемпера, който е нотариално удостоверен. Реши още да бъде изпратена служебна записка от работодателя, че Машора е бил в България по време на осъществяване на закононарушението. Това обаче ще стана след привършване на досъдебното произвеждане.

Адвокат Гънчев изиска гаранция от гръцкия съд, че в случай че клиентът му вероятно бъде наказан там, той ще излежи присъдата си в България.

На излизане от правосъдна зала брачната половинка на Машора се разплака пред репортера ни и сподели, че най-малко за малко имат глътка въздух, защото той към този момент няма да бъде екстрадиран.

На 14 октомври, още веднъж в Окръжен съд-Пловдив, ще се гледа мярката на Тодоров за непрекъснат арест. Адвокатът и околните му се надяват мъжът да бъде пуснат най-малко под домакински арест поради тежкото му здравословно положение.





Кристина ИВАНОВА, БЛИЦ
Оператор: Любомир БАКЪРДЖИЕВ, БЛИЦ


ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР