Делегация от Съединените щати пристига днес в Тайван на неофициална

...
Делегация от Съединените щати пристига днес в Тайван на неофициална
Коментари Харесай

След вота в Тайван: Американска делегация пристига на визита в Тайпе

Делегация от Съединените щати идва през днешния ден в Тайван на неофициална аудиенция, която два единствено ден след решаващи избори за президент на острова.

На вота победи Уилям Лай, който се афишира за самостоятелност на острова и е разгласен от Китай за сепаратист и метежник.

След вчерашния избор Тайван прикани Китай да " почете резултатите от президентските избори и да огледа действителността в очите и да се въздържат от репресии против Тайван ".

Вместо това китайските военни разпространиха фрагменти с военно обучение, без да се прецизира местоположението на маневрите, нито пък да се загатват изборите в Тайван.

От китайското външно министерство оповестиха, че " каквито и промени да настъпят в Тайван, главният факт, че в света има единствено един Китай и че Тайван е част от от него.

От Пекин подлагаха на критика и изявление на американския държавен секретар Антъни Блинкен, който приветства след изборите хубавичко демократична система на острова.

Според Пекин това изявление е в нарушаване на обещанията на Вашингтон да поддържа единствено културни, стопански и неофициални контакти с Тайван.

Последвайте ни във и Вече може да ни гледате и в
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР