ДЕ МОЙН, Айова (AP) — Изричното изискване щатските, окръжните и

...
ДЕ МОЙН, Айова (AP) — Изричното изискване щатските, окръжните и
Коментари Харесай

Айова отменя правилото за равнопоставеност на половете за управителните органи, тъй като политиките за многообразие предизвикват нарастваща съпротива

ДЕ МОЙН, Айова (AP) — Изричното условие щатските, окръжните и локалните органи за взимане на решения в Айова да бъдат уравновесени по пол беше анулирано в сряда, ход, който губернаторът Ким Рейнолдс сподели, че е здрав разсъдък, само че който критиците предизвестяват, че може да докара до по-малко благоприятни условия за дамите.

Преди да подпише законопроекта за анулация в закон, Рейнолдс сподели, че фокусът на бордовете и комисиите „ постоянно би трябвало да бъде за назначение на най-квалифицираните хора.

Отмяната отразява възходяща наклонност в Съединени американски щати, защото консервативните законодатели насочват доста старания за поощряване на многообразието, както и отбраната на исторически маргинализираните групи като фундаментално дискриминационни, като вместо това натъртват на заслугите.

Застъпници за Изискването за баланс сред половете в Айова, в това число демократите в законодателния орган, подлагат на критика догатката, че напредъкът в представителството значи, че дискриминирането не съществува.

В ср...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР