Дъвката, противно на общоприетото погрешно схващане, не провокира развитието на

...
Дъвката, противно на общоприетото погрешно схващане, не провокира развитието на
Коментари Харесай

Лекарка опроверга мита за вредите от дъвката

Дъвката, обратно на общоприетото неправилно разбиране, не предизвика развиването на гастрит, споделя гастроентероложката Екатерина Кашух

Дъвката, обратно на общоприетото неправилно разбиране, не предизвика развиването на гастрит, споделя гастроентероложката Екатерина Кашух. Тя разсея известния мит за заплахата от дъвка в диалог с „ Известия “. Кашух назова неправилно убеждението, че навикът да се дъвче дъвка на празен корем усилва производството на стомашен сок и предизвика гастрит.

„ Всъщност това не е по този начин и даже продължителното дъвчене не оказва доста въздействие върху размера и киселинността на стомашния сок “, увери лекарката.

Освен това, съгласно нея, мнозина дъвчат дъвка с вярата да се отърват от киселини. Специалистката счита, че този способ не е лишен от смисъл, защото по време на дъвченето се отделя повече слюнка - тя отмива непотребната киселина в стомаха и по този метод отстранява дискомфорта. Научни доказателства за това обаче няма, предизвести лекарката.

 Дъвчете ли дъвка? Имате ли обичана?

 

Дъвките обаче имат и научно потвърдени изгоди, продължи Кашух. Например, оказва помощ за попречване на кариес . Лекарката изясни, че при банкет на храна се покачва киселинността в устата, което вреди на зъбния гланц. Киселинното равнище се възстановява по натурален път в границите на час, а с дъвка - единствено за 20 минути, разясни специалистката.

В допълнение, Кашух означи, че дъвката оказва помощ за угнетяване на глада за известно време и похищение на вниманието от желанието за закуска.

Тя обаче предизвести, че не би трябвало да употребявате този способ за намаляване.
Първо, съгласно нея навикът за непрекъснато дъвчене може да предизвика неприятно храносмилане, защото подсладителите в дъвката имат леко слабително деяние. Второ, по-ефективно е да не заменяте закуските с спонтанни средства, а да се научите на положителни хранителни привички - да не ядете уплашено и да не ядете от досада.
 
 
Източник: rozali.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР