Дъвката Гешев“, която Продължаваме промяната“ и Демократична България“ разтягат, толкова

...
Дъвката Гешев“, която Продължаваме промяната“ и Демократична България“ разтягат, толкова
Коментари Харесай

Евгений Михайлов: Дъвката „Гешев“ толкова се износи, че вече не прави балончета

„ Дъвката „ Гешев “, която „ Продължаваме промяната “ и „ Демократична България “ разтягат, толкоз се износи, че даже не може да прави и балончета тази дъвка. “ Това показва кинорежисьорът Евгений Михайлов в изявление за организация „ Фокус “.

„ Аз не знам към този момент, какво е ДСБ, водач на какво е, каква тежест има ДСБ. Защото сякаш в последните месеци ДСБ беше напусната от доста основни фигури. Но в случай че желаят, дано да продължат по този начин, дано ген. Атанасов да продължи да приказва по същия метод. На мен персонално ми е безинтересно, само че имам едно-единствено пояснение и то е, че в случай че си спомняте заръката на Васил Божков от лятото на 2020 година, Васил Божков беше споделил в един диалог, който по-късно стана обществено прочут, че би трябвало да се удря върху Гешев и върху Борисов, единствено по тези двамата и най-много по Гешев. И по тази причина от две години безкрайно, всеки ден, от заран до вечер, във всички излъчвания и ген. Атанасов – така наречен „ военачалник “ Атанасов, и хората от неговата партия, и „ Демократична България “ приказват за Гешев, Гешев, Гешев и правосъдна промяна “, декларира още Михайлов.

Кинорежисьорът разяснява и нежеланието на депутатите от „ Демократична България “ да дебатират с Иван Гешев проблемите пред правосъдната власт, въпреки от групировката да акцентират своята експертиза по тематиката. „ Те не смеят да отидат на нито един от дебатите, които самият Гешев провокира. И за мое удивление, никой от „ Демократична България “ не посмя да отиде и да дебатира или да задава очи в очи въпроси на основния прокурор.

Но там измамата е още по-голяма, тъй като непрекъснатото повтаряне на това, че би трябвало правосъдна промяна, каквато несъмнено е нужна, и то цялостна промяна на правото, само че всички те доста добре знаят, че такава промяна не може да се направи без Велико национално заседание и без смяна на Конституцията, или най-малкото – без на избрани членове отвън решението на Конституционния съд – решение №3 от 2003 година, което дефинира един бранш от Конституцията, който може да бъде променян единствено от Велико национално заседание.

Но по този начин или другояче, каквото и да се пипне в Конституцията, би трябвало парламентарно болшинство. 20-те индивида от „ Демократична България “ не могат да трансформират Конституцията. Заедно с техните другари – 53 от „ Продължаваме промяната “, вършат 73. И със 73 не могат да трансформират Конституцията, тъй като трябват най-малко 160 гласа. “

В умозаключение Михайлов сочи, че конституционна промяна е невъзможна без поддръжката на две от парламентарните групи – на ГЕРБ и на Движение за права и свободи: „ Дори дете във втори клас, което е учило най-малко събиране и изваждане, знае, че в случай че от 240 депутати изключи 103 бройки на ГЕРБ и на Движение за права и свободи, остават какъв брой – 137. А са нужни 160. Това е толкоз просто аритметична задача и се чудя, за какво има още хора, които имат вяра, че тези лозунги могат да се претворят в каузи, когато от заран до вечер се повтаря едно и също – „ правосъдната система “, „ Гешев, Гешев, Гешев, Гешев “.
Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР