Датата, в която България ще приеме еврото, ще се определи

...
Датата, в която България ще приеме еврото, ще се определи
Коментари Харесай

Икономически съветник на Тръмп: България трябва сама да реши дали да приеме еврото

Датата, в която България ще одобри еврото, ще се дефинира от самата нея. Еврото е забавен, сполучлив опит в по-голямата част от Европа, само че заради разнообразни аргументи някои държави може да не желаят да се причисляват към него в даден миг, така като имаш по-голяма независимост да използваш лична парична политика. Това съобщи икономическият консултант в акцията на Доналд Тръмп  и зам. общоприет секретар на Организацията за икономическо сътрудничество и раз Джефри Шлагенхауф пред Би Ти Ви.

Той разяснява и покачването на цените на горивата, което съгласно него ще е до края на годината. Цената на горивата е част от спиралата на инфлацията. Бихме могли да понижим цената или да забавим увеличението, изясни икономическият консултант.

Цената на газа ще продължи да се усилва, за жалост на храните, също. Това същински ме тормози, има капацитет да провокира сериозен апетит в развиващия се свят, сподели той.

Шлагенхауф посъветва българите да влагат, тъй като България ще стане привлекателна за вложения.

 Едно от нещата, които ще се изяснят с присъединението на България в Организацията за икономическо съдействие и развиване е, че ще стане привлекателна за вложения. Те основават работни места и усилват стандарта за живот. Трябва да се замислите по какъв начин инвестирате вложения, сподели той.

България може да се придържа към уговорката на правитеството за битка с корупцията и проблемите с интегритет. Ако се оправи с това, вложенията още веднъж ще са привлечени към България, изясни Шлагенхауф.

Имаме голям капацитет за експорт на полутечен природен газ от Щатите към Европа и освен. Можем да го вършим на доста по-ниски цени, сподели икономистът.

" Обикновеният работещ човек вижда спад в цената на спечеленото, поради повишаващите се цени. Това е една от аргументите да е толкова важно да се оправим с проблемите с инфлацията. В момента, разглеждайки случващото се с Ковид, с рецесията в Украйна, войната там, считаме, че световният ръст на Брутният вътрешен продукт ще бъде с повече от 1 процентен пункт по-нисък от предстоящото, а инфлацията ще бъде с към 2,5 процентни пункта по-висока. Това е истинска борба. Политиците би трябвало да намерят метод да се оправят. Ако успеем, обществото ще ни възнагради, само че в случай че не – ще би трябвало да се надигнем и да признаем, че сме направили, каквото считаме за най-хубаво, не сме съумели напълно ", сподели още зам.главният секретар.

Той добави още, че  Русия ще бъде още по-изолирана от интернационалните пазари и стопанската система им съществено ще пострада. " За страдание, няма да пострада държавното управление, а съветският народ ", съобщи той.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР