Датата е 3 март, 1876 година. Мястото - Олимпия Спрингс,

...
Датата е 3 март, 1876 година. Мястото - Олимпия Спрингс,
Коментари Харесай

Голямата мистерия: Денят, в който над Кентъки валя дъжд от месо

Датата е 3 март, 1876 година. Мястото - Олимпия Спрингс, окръг Бат, щата Кентъки. Облаците в небето се сгъстяват и внезапно мръква, тъкмо като преди страховита стихия. И ето, че идва дъждът.

Дотук всичко евентуално звучи като нещо, на което сте били очевидци стотици пъти или преди да уточним, че субстанцията, която пада от небето не е вода, а наподобява поразително на... месо.
 Дъжд от месо
На това необикновено събитие става очевидец Алън Крауч, край чийто дом на повърхност от близо 100 метра на дължина и 50 на ширина валят въпросните части . Двамата със брачната половинка му пробват и откриват, че те имат усет на овнешко или еленско.



Месото е изпратено и за разбор в лабораторията на доктор Мийд Едуардс , чието умозаключение е о ще по-стряскащо и шокиращо - че това е " белодробна тъкан от кон или месо от човешко кърмаче " . Каквото и да е обаче, по-голямата мистерия остава по какъв начин в действителност се е стигнало до рухването му от небето .

А обясненията са разнообразни, стигайки и до най-приемливото, че " лешояди, които са кръжали над региона всеобщо са повърнали храната си, а частиците са били разнесени от мощния вятър ".
 Буря
Логичното размишление също би удостоверило сходна версия . Този жанр птици фактически имат навика да се тъпчат неумерено с откритото от тях месо, а в даден миг, когато крилата им не устоят на тежестта на тежестта, са склонни да " олекотят " товара си.

Дали това се е случило, можем единствено да гадаем. Но е реалност, че и до през днешния ден мистерията с дъжда от месо в Кентъки е измежду най-любимите митове на локалните...

Не пропускайте най-важните вести - последвайте ни в 
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР