Държавният секретар на САЩ Антъни Блинкън, който пристигна в Йордания, проведе

...
Държавният секретар на САЩ Антъни Блинкън, който пристигна в Йордания, проведе
Коментари Харесай

Блинкън се срещна с арабски представители в Аман

Държавният секретар на Съединени американски щати Антъни Блинкън, който дойде в Йордания, проведе диалози с ливанския краткотраен министър председател Наджиб Микати и външните министри на Египет и Катар, оповестява Би Би Си.

На среща с краткотрайния министър председател на Ливан Наджиб Микати Блинкън съобщи, че " споделя дълбока угриженост " за обстрелите по южната граница на Ливан с Израел и акцентира, че конфликтът сред Израел и " Хамас " не би трябвало да се популяризира в други територии.

Блинкен също по този начин благодари на Микати за напъните му да защищити Ливан от замесване във войната и за работата с районните сътрудници за " обезпечаване на дълготраен и резистентен мир в района ", сподели представителят на държавния секретар Матю Милър.

В Тел Авив в петък Блинкен не съумя да убеди израелския министър председател Бенямин Нетаняху да разгласи филантропична пауза в боевете за отбрана на цивилните в линията Газа.

В неделя той ще замине за Турция на двудневно посещаване. Турският президент Реджеп Тайип Ердоган съобщи в събота, че прекъсва всички контакти с израелския министър председател Бенямин Нетаняху.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР