Държавната Мини Марица изток излиза на протест заради решението на

...
Държавната Мини Марица изток излиза на протест заради решението на
Коментари Харесай

Гняв! Миньори излизат на протест, блокират пътища

Държавната " Мини Марица изток " излиза на митинг поради решението на кабинета да одобри проектите за въглищните региони, които вземат решение ориста на бранша. Утре държавното управление възнамерява да утвърди документите на изключително съвещание

Утре недоволните ще създадат три блокади на основни точки в страната - Прохода на републиката в Гурково, автомагистрала " Тракия " в зоната на Стара Загора, пътя Стара Загора-Хасково и пътя Гълъбово-Димитровград.
-->
" Ще държим блокадите, до момента в който настояванията ни не бъдат утвърдени ", сподели в " Още от деня " Деян Дяков - ръководителят на синдикатите в Топлоелектрическа централа Марица изток 2 и лидер на днешния митинг в Раднево.

Решението на Народното събрание споделя, че " Марица изток " би трябвало да работи на цялостни обороти до 2038 година Това решение обаче не се съблюдава към този момент от две следващи държавни управления, разяснява Дяков.

" Исканията са обикновени - държавното управление едвам нощес внесе териториалния проект, през днешния ден незабавно идват в Стара Загора да вършат публично разискване без да са ни о показали авансово и надали не на следващия ден е крайният период за предаване. Това е меко казано скандално. Още 2026 година е заложено ограничение на въглищните мощности, а след това 2030 година "

Понякога проблемите не могат да се решат единствено със синдикални дейности, сподели още Дяков, който е и претендент за общински консултант на идните локални избори. " Намерението ни беше да обединим целия град, тъй като казусът не е единствено за Марица Изток, казусът е народен и стопански за Стара Загора ", уточни още той.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР