Държавната компания Булгаргаз предлага природният газ да поскъпне с 8%

...
Държавната компания Булгаргаз предлага природният газ да поскъпне с 8%
Коментари Харесай

Булгаргаз предлага поскъпване на природния газ с 8% от юни

Държавната компания " Булгаргаз " предлага природният газ да нарастне с 8% от юни. В момента един мегаватчас коства близо 55 лв.. От компанията закъсняха с шест дни, с цел да създадат прогнозата си, защото не бяха завършили търговете им за доставка на синьо гориво през Турция.
 
Турската компания " Боташ " ще бъде снабдител на природен газ и през юни. Тя е спечелила търг като се е съгласила да направи отстъпка от 11,5 млн. лв.. Затова и " Булгаргаз " ще изискат за идващия месец по-малко повишаване на газа от плануваното в началото.
 
" То щеше да бъде с към 11%, това ще понижи цената с 3 процентни пункта ", сподели изп. шеф на " Булгаргаз " Веселин Синабов.
 
Намаление на желаното 30 % нарастване за създавания от тях ток, ще създадат и от АЕЦ " Козлодуй " поради спестявания от разноски.
 
" В понеделник АЕЦ " Козлодуй " ще изтегли остарялото заявление и ще внесе ново заявление с усъвършенствани параметри. Искам да обърна внимание, че тези усъвършенствани разноски по никакъв метод няма да застрашат безаварийното и несъмнено действие на пети и шести блок на атомната ни централа ", изясни служебният енергиен министър Владимир Малинов.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР