Държавна агенция Национална сигурност“ (ДАНС) инициира международна операция за пресичане

...
Държавна агенция Национална сигурност“ (ДАНС) инициира международна операция за пресичане
Коментари Харесай

В Испания са арестувани 15 българи

Държавна организация „ Национална сигурност “ (ДАНС) инициира интернационална интервенция за секване на активността на проведени незаконни групи, съпричастни към създаване на незаконни заводи за произвеждане на цигари на територията на непозната страна, канали за контрабанда и реализация на противозаконната продукция в страни от Европейски Съюз. Това оповестиха за Българска телеграфна агенция от ДАНС.



В ДАНС е добита информация за активността на интернационалните проведени незаконни групи, съпричастни към създаване на незаконни заводи за произвеждане на цигари, снабдяването им със първични материали и консумативи, наемане на служащи, логистично обезпечаване и пласмент на готовата продукция, както и финансиране на цялата незаконна активност.

Паралелно с това е открита и употребата на канали за контрабанда на цигарени произведения без бандерол.

През 2023 година и 2024 година е осъществена съгласуваност с партньорските служби на Испания и са извършени комплекс от мероприятия по документиране и секване на незаконната активност на групи, ангажирани в действия по нелегално произвеждане и продажба на тютюневи произведения.

Установено е, че добитите от незаконната активност парични средства се вкарват във финансовия оборот чрез механизми за „ изпирането “ им.



Във финалната фаза на интервенцията, през март и април тази година, в испанските градове Мадрид и Лусена са разкрити две незаконни заводи с съоръжение за произвеждане, пакетиране и дистрибуция на цигарени произведения от известни марки.

Арестувани са общо 20 души като хипотетични членове на незаконна организация, 15 от които са български жители. Иззети са над шест милиона къса подправени цигари, както и 33 тона недопечен тютюн на обща стойност над 7,5 млн. евро. Разследването остава отворено и не се изключват по-нататъшни дейности.

Не пропускайте най-важните вести - последвайте ни в 
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР