Държавата трябва да подпомогне развитието на туризма в Летница и

...
Държавата трябва да подпомогне развитието на туризма в Летница и
Коментари Харесай

Туризмът в община Летница е национален приоритет

Държавата би трябвало да подкрепи развиването на туризма в Летница и той да стане народен приоритет, съобщи националният представител Вяра Емилов на среща с кмета на общината доктор Красимир Джонев. Регионът е прочут с Крушунските водопади, водопад " Зелената канара ", с доста пещери, римски замъци и път и други естествени забележителности. Всяка година Летница е хазаин на фестивала " Jazz под звездите " на Деветашкото плато. Впечатляващи с архитектурата и естествените си забележителности са селата Кърпачево и Горско Сливово.

Емилова пое ангажимент да изследва опциите за правене на повсеместен туристически план, представящ забележителностите в Ловешко. С градивни хрумвания в диалога се включиха и общинският ръководител на Българска социалистическа партия в Летница Адриан Джонев, регионалният водач Минчо Казанджиев и кмета на Ябланица Найден Найденов. С проблеми на спорта беше осведомен ръководителят на комисията за младежта и спорта в Народно събрание Иван Ченчев.

За развиването на спорта и в Ловеч разговаряха Ченчев и Емилова с 8 спортни клуба. Беше подложен въпросът за положението на Спортната зала, неналичието на басейн, на лекоатлетическа писта и за метода на отдаване на пространства за спорт. Стана ясно, че Спортната зала ще бъде проектирана още веднъж в действителни параметри с присъединяване на клубовете, които ще я употребяват. Депутатите от " Българска социалистическа партия за България " ще спомагат за търсене на благоприятни условия и планове за ремонт на игрището до учебно заведение " Димитър Димов " в Ловеч.

По-късно Вяра Емилова взе участие и в диалог за провокациите пред общините във връзка с финансовото им положение и политика.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР