Държавата обяви в несъстоятелност фирмата на някогашния петрички милионер Живко

...
Държавата обяви в несъстоятелност фирмата на някогашния петрички милионер Живко
Коментари Харесай

Бизнес крах! Синдик разпродава петричкия завод „Явор” на Живко-Фашиста

Държавата разгласи в неплатежоспособност компанията на тогавашния петрички милионер Живко Томов-Фашиста и незабавно откакто Министерството на стопанската система качи в специфичния бюлетин на уеб страницата си новината за изпадането на компания „ Омега Комерс” от листата на настоящите компании, назначеният за синдик столичен юрист Ванко Митев разгласи начало за продажба на последните му парцели. За 20.09.2018 в адвокатската фирма на Митев в София е оповестена продажбата на хотела на Фашиста в Мелник, който е върху повърхност от 3390 кв.м. Имотът включва 3-етажния хотел с кафене и разгъната застроена повърхност от 922 кв.м, някогашна дърводелска работилница, която Фашиста преди време преустроил в стаи за нощувка, със застроена повърхност от 218,85 кв.м и авторемонтна работилница от 390 кв.м., написа struma.bg.

За разлика от частните правосъдни реализатори, които от няколко години се пробват да продадат хотела на цени от към 1 млн. лева, страната е по-щедра и желае за целия парцел единствено 434 556 лева Самата продажба ще се извърши посредством директно договаряне, а купувачът ще бъде избран на база на отправените до синдика предложения. Той би трябвало да дава отговор единствено на едно изискване – да е внесъл 20% аванс върху посочената минимална офертна цена, и то най-късно до 18 септември.

Ако цената не бъде платена от спечелилия в наддаването, синдикът анулира протокола за избора му, а импортираните досега суми от купувача се задържат и служат за угаждане на кредиторите. Адвокат Митев поема продажбата и на другия обект на Фашиста, който е в местността Тумбите, в землището на петричкото с. Дрангово – хотел с ресторант „ Тумбите” с разгъната застроена повърхност от 4118 кв.м, дружно с открития плувен басейн пред него. Началната цена на търга за обособената част е 691 126 лева Тази продажба ще се състои на 17 август при същите условия като на хотела в Мелник. „ Омега Комерс” бе оповестена в неплатежоспособност по искане на самия предприемач през 2014 година, когато разгласи пред съда, че компанията му е изпаднала в несъстоятелност още през 2009 година Кредит от 150 000 евро, който трябваше да изплати до 2023 година, го повлече към дъното. Кредитът бе гарантиран с ипотека на хотела в Мелник, който носи името „ Макензен”.

Заради дълг към друга банка на стойност 300 000 лева в този момент страната търси покупател и на другия хотел на Фашиста в Дрангово. Поради неплащане на вноските лизингова компания преди време го остави и без джипа, с който той се движеше. Ако продажбите бъдат осъществени, за Томов, който от години живее в Мелник, остава само разрешението да се върне в Петрич, където къщата му от към 20 година е необитаема, или пък да се приюти във вилата си в Сандански. Преди 1989 година Живко Томов работи като началник на капиталното строителство в петричкия цех „ Явор”. Още до момента в който е на държавна работа, го хващат с рушвет от 50 лева и го осъждат на 1 година затвор.

След демократичните промени се занимава основно с горива, импорт на артикули от Гърция и други Любопитното е, че дружно с неговите 2 хотела страната продава и цех „ Явор”, откъдето е последният трудов стаж на Фашиста. След няколко възобновявания и прекъсване на процедурите по неплатежоспособност през декември 2017 година на него също му е назначен синдик, който ще опита да го продаде на 17 септември. Имотът включва 8 промишлени здания, всяка от тях със независим склад, които се оферират на цени от 80 720 до 298 300 лева Мераклията да придобие цялата база на тогавашната социалистическа горделивост за произвеждане на високачествени мебели може да го направи против 1 100 000 лева Отново за 17 август са оповестени и продажбите на трето петричко сдружение, оповестено в неплатежоспособност – Едноличен търговец „ Младен Тренев”. За 9 дка в местността Лъката дружно с бензиностанцията в нея страната търси 156 000 лева, настрана продава и жилището му против 92 000 лева

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР