Дарителска кампания стартираха негови близки, бивши, настоящи ученици, колеги и

...
Дарителска кампания стартираха негови близки, бивши, настоящи ученици, колеги и
Коментари Харесай

Дарителска акция стартира за учителя Живко Русев в Димитровград

Дарителска акция стартираха негови близки, някогашни, сегашни възпитаници, сътрудници и съпричастни жители на Димитровград. Средствата са нужни за интервенция и следваща терапия откакто му е сложена тежка диагноза за онкологично заболяване.

Пътят е сложен и дълъг, само че когато не си самичък е по-лек, разясняват уредниците на акцията.

Акцията започва с дарени 5000 лева, събрани от кутии, сложени в обекти при акцията „ Усмивка за Йони “ и от тази на вокално студио „ Южняче “ на стойност 4940 лева + 60 лева от донор.

Йони направи проучванията си в Турция и нужните пари за него са събрани все още.Набраните благотворително от димитровградчани за лекуването му средства е редно да са в помощ на различен наш съгражданин. За наслада, много време нямаше нуждаещ се. За страдание обаче, в този момент един човек, с голямо „ Ч “, един будител, дал доста за децата ни, за нас, за града ни, има потребност от помощ и това е господин Живко Русев! Кампанията продължава и с решение на комисия тези пари ще бъдат преведени по дарителската му сметка, оповестяват уредниците.

Благотворителна акция в помощ на Живко Русев провежда и Лигата по Мини футбол на Димитровград. В продължение на два кръга от пролетния полусезон тимове, почитатели, фенове, възпитаници, ветерани на футбола и доста други се включиха в идеята. Събраната от тях сума е 3 415 лева От Лигата знаем и сме сигурни, че Живко Русев ще завоюва идния негов мач, като му желаем сполучлива интервенция и бързо възобновяване, разясняват те.

Живко Русев сега работи, като учител по „ Български език и литература “, основен преподавател е в СУ „ Любен Каравелов “ в Димитровград. Завършил е „ Българска фиология “ в ПУ „ Паисий Хилендарски “ в Пловдив. Преди да стартира работа, като преподавател, години наред е публицист, част от екипа на в. „ Димитровградска истина “. Той е на 62г., фамилен, татко на две към този момент пораснали деца, като брачната половинка му Маргарита Никова също е учител. Тя е и единствената щерка на димитровградския стихотворец Ангел Ников (1932-2016), създател на 22 книги, почетен през 2012г. с националната литературна премия „ Пеньо Пенев “.

Живко Русев е бил и общински консултант в Димитровград, както и част от управлението на Клуба на дейците на културата в града. Многократно е представял книги на локални създатели и е откривал изложения, провел е тематични открити уроци, разгласил е в районни и национални издания.

Кутии за дарения са сложени все още в 4 обекта в Димитровград:
Кв. Толбухин, касата на Изипей, до Хасковска спирка
Кв. Толбухин, магазин „ Гьоков и дъщери “
Магазин „ Арда “
Аптека „ Здравкова “

В обществената мрежа е основана обществена група, където провеждат и онлайн благотворителни търгове.

Дарителската сметка:
УНИКРЕДИТ БУЛБАНК
BG81UNCR70001525664179
BIC UNCRBGSF
Живко Колев Русев
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР