Данните за заетостта се следят внимателно от централните банкери по

...
Данните за заетостта се следят внимателно от централните банкери по
Коментари Харесай

Колебливите данни за работните места оставят централните банкери на нестабилна основа

Данните за заетостта се наблюдават деликатно от централните банкери по целия свят, до момента в който се пробват да решат по кое време да понижат лихвените проценти тази година. Има единствено един проблем: данните може да са погрешни.

Промените в имиграцията, бързите промени в изискванията на труд в резултат на пандемията и по-ниското присъединяване в анкетите основават огромен проблем за статистиците на пазара на труда.

Икономистите от ден на ден се съмняват дали може да се разчита на публични отчети за прецизен план на пазара на труда, като непрекъснатите проверки на значими данни за работните места в Съединени американски щати са единствено едно от многото главоболия, пред които са изправени политиците.

От началото на 2023 година окончателният брой на заплатите в неселското стопанство в Съединени американски щати е намален седем пъти по отношение на първата оценка. Цифрата за работните места през януари, в началото разказана като „ зашеметяваща “, беше понижена със 124 000 месец по-късно до по-скромните 229 000. Окончателният брой за януари би трябвало да излезе в петък, дружно...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР