Дания започна най-големия търг за офшорна вятърна енергия досега. Компании

...
Дания започна най-големия търг за офшорна вятърна енергия досега. Компании
Коментари Харесай

Дания стартира най-големия си търг за офшорна вятърна енергия. Компании ще се състезават за изграждане на паркове

Дания стартира най-големия търг за офшорна вятърна сила до момента. Компании ще се състезават за правото да инсталират турбини на шест обекта с общ потенциал до 10 гигавата (GW), оповестиха от министерството на енергетиката и климата, представено от Ройтерс.

Вятърните паркове, които би трябвало да бъдат приключени до 2030 година, са от решаващо значение, в случай че Дания, където е седалището на водачите в промишлеността Vestas, желае да извърши задачата си за понижаване на излъчванията на CO2 със 70% по отношение на равнищата от 1990 година до края на това десетилетие.

Участниците би трябвало да предложат цената, която са подготвени да заплащат на страната в продължение на 30 години, с цел да завоюват правото да изградят вятърните паркове. Държавата ще има 20% дял във всеки от оповестените планове.

Шест обекта ще бъдат предоставените за създаване на плановете. Това ще направи допустимо да се изградят паркове с потенциал най-малко 6 GW.

Печелившите планове обаче ще имат право да слагат допустимо най-вече турбини, което значи, че потенциалът може да бъде 10 GW или даже повече, съобщи министърът на климата и енергетиката Ларс Аагаард.
 Двете страни в Европа, които се зареждат от 100% възобновима сила
Двете страни в Европа, които се зареждат от 100% възобновима сила

Миналата година беше най-хубавата в историята във връзка с нови съоръжения за вятърна сила

Подобно количество вятърна сила би покрило повече от датското ползване, което значи, че зелената сила може да бъде изнесена в прилежащи страни или употребена за произвеждане на водород, се прибавя.

Цената за създаване на 1 GW офшорна вятърна сила, която е задоволителна за зареждането на почти един милион европейски домове, е 2,3 милиарда $, съгласно министерството. Днес Дания разполага с общо 2,7 GW конфигурирани офшорни вятърни съоръжения.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР