Иконом на богати и известни казва, че нахлуването в домове и обгазяването от крадци са „професионален риск“

...
Даниел Пратли е луксозен иконом, който работи във ваканционни домове
Коментари Харесай

Даниел Пратли е луксозен иконом, който работи във ваканционни домове в Обединеното кралство и Франция.

Пратли каза, че обича работата си, но се е сблъсквал с "ужасяващи" преживявания по време на нахлувания в домове.

Той каза, че е бил обгазен от крадци в три отделни случая.

Както всяка кариера, Ролята на Даниел Пратли като луксозен иконом има своите недостатъци.

Но проблемите, пред които е изправен Пратли – включително нахлуването в дома – могат да се разглеждат като по-сериозна страна.

Пратли каза пред Insider, че е станал иконом на пълен работен ден през 2005 г., след като се вдъхновява от покойната Джоан Ривърс.

Пратли и Ривърс се запознават през 1990 г., когато тя играе в Единбургския фестивален театър, където Пратли работи като театрален мениджър. Тя го помоли да й помогне да организира афтърпартита, някои от които бяха посетени от кралски особи и знаменитости, каза Пратли.

Ривърс беше впечатлен от уменията на Пратли, което го вдъхнови да продължи да работи като иконом за постоянно , той каза. Днес Пратли работи за богати семейства в техните ваканционни домове в Обединеното кралство, Франция и други страни по света. Той споделя гледки в някои от домовете и документира кариерата си в TikTok, където има повече от 53 500 последователи.

Пратли казва, че е преживял няколко кражби с взлом, докато е работил като иконом

Въпреки че Пратли каза, че обича работата си, той каза също, че се е сблъсквал с „ужасяващи“ преживявания в ръцете на крадци, докато е работил в луксозни ваканционни домове.

„Бях обгазен в съня си три пъти от крадци ”, каза Пратли.

„Спомням си първия път, когато се обгазих, на следващия ден не знаех какво ме удари. Мислех, че е грип или съм ял нещо ужасно“, добави той . Пратли каза, че смята, че е бил обгазен като „пробно пускане“ от натрапници, които искали да видят колко време ще го остави в безсъзнание.

Газът на основата на упойка обикновено се използва от крадците през всмукателните отвори на климатика , според оперативен директор на фирмата за сигурност SRX, който говори с BBC  през 2015 г. Знаменитости, включително британският състезател Дженсън Бътън и футболният мениджър Патрик Виейра, казаха, че вярват, че са били обгазени по време на почивка във Франция, според същата статия.

Анестетичният газ, включително азотен оксид, халотан, изофлуран, десфлуран и севофлуран, най-често се използва в болнична обстановка за успокояване на пациенти по време на операции или процедури, според Националната медицинска библиотека. Тези, които са преживели този вид газ по време на нахлувания в домовете, обикновено се събуждат замаяни, за да открият, че вещите им са били откраднати през нощта, според доклада на BBC,

„Това може да има страна, която е доста ужасяваща. не искам да ужасявам никого - ако вие и аз пътуваме до южна Франция, няма да преживеем това. Но престъпленията на високо ниво на нетната стойност са по-сложни", каза той, добавяйки, че високо- профил и богатите хора са по-склонни да бъдат изложени на риск от подобни престъпления и нахлувания в домове.

Саймън Коуел наскоро продаде дома си в Холанд Парк, Лондон, след редица заплахи за сигурността, включително обвинения, че престъпна група е продала точно ключалката на входната му врата, съобщи Daily Mail в сряда. Знаменитости, включително Бенедикт Къмбърбач, Сандра Бълок и Робърт де Ниро, всички са преживели нахлувания в домове, съобщи Fox News през юни.

При друг случай Пратли каза, че е отседнал във вила на територията на луксозна вила когато чу почукване на прозореца си посред нощ. На следващата сутрин той каза, че е получил обаждане от алармената компания на собственика, че алармената система е била деактивирана от нарушители, въпреки че нищо не липсва от имота.

Когато полицията пристигна, нарушителите ги нямаше никъде да бъдат намерени, каза Пратли. Полицаите казаха на Пратли, че нарушителите вероятно са почукали прозореца и са деактивирали алармата като „тест“, за да видят колко време ще отнеме на силите на реда да пристигнат, каза той.

„Предполагам, че това е професионален риск , каза Пратли.

Като се има предвид това, Пратли каза, че се е поучил от опита и това го е вдъхновило да приложи няколко правила за собствената си безопасност. Сега е малко вероятно той да остане в къщи, където не познава собствениците, и вместо това ще избере да живее в отделна квартира в близкото село.

Алтернативно, ако реши да остане в имот , трябва да е „добре защитен“, добави Пратли.

Прочетете оригиналната статия в Insider

Вижте коментарите
Източник: yahoo.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР