Финансираната от данъкоплатците сигурност за DeSantis скочи до 8 милиона долара, когато той стартира президентската кампания

...
Данъкоплатците във Флорида платиха 8,8 милиона долара за защита на
Коментари Харесай

Данъкоплатците във Флорида платиха 8,8 милиона долара за защита на губернатора Рон ДеСантис и семейството му през изминалата година, докато той полагаше основите за и след това стартираше президентска кампания, според нов щатски доклад.

Докладът, публикуван от Министерството на правоприлагането във Флорида, обхваща периода от 1 юли 2022 г. до 30 юни 2023 г. – период, в който ДеСантис набира средства в цялата страна за преизбирането си за губернатор, участва в митинги за републиканците в междинни бойни полета, впуска се в национално турне за популяризиране на втората му книга и първите шест седмици от президентската му кампания.

Държавата похарчи 8 милиона долара само за защита на DeSantis – включително 5 милиона долара за служители и 3 милиона долара за пътни и други разходи. Други 670 000 долара бяха похарчени за защита на първата дама на Флорида Кейси ДеСантис.

Разходите отбелязват значително увеличение в осигуряването на сигурност за ДеСантис и семейството му от първия му мандат на поста. През предходната година Министерството на правоприлагането на Флорида съобщи, че е похарчило 5,5 милиона долара, докато е гледало първото семейство на Флорида.

Това също отбеляза увеличение в сравнение с предшественика му. През същия 12-месечен период от 2017 г. до 2018 г. FDLE похарчи около 2,5 милиона долара за защита на тогавашния правителство. Рик Скот и 384 000 долара за съпругата му Ан Скот.

Отделът също така отчете разходи на обща стойност 457 000 долара за защита на различни високопоставени личности, посещаващи Флорида – далеч надминавайки предишни години. Миналата година FDLE похарчи 154 000 долара за сигурност на губернатори и други политици, прекарали известно време в Слънчевия щат. През последната година на Скот тези разходи бяха по-малко от 5000 долара.

Източник: cnn.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР