Дължа своя успех в сладкарството и в захарната декорация на

...
Дължа своя успех в сладкарството и в захарната декорация на
Коментари Харесай

Сладкар - декоратор: Нивото на българските захарни артисти е много високо

Дължа своя триумф в сладкарството и в захарната украса на образованието, което съм получила в България. Това сподели сладкар-декораторът Мария Озтюрк в предаването " Човекът на фокус “ на Радио " Фокус “.  

Художественото обучение, което получава от Национална гимназия за приложни изкуства " Тревненска школа “, и оказва помощ в направата и декорацията на торти. " Постепенно, обаче, влагайки възприятието си за хармония и знанията ми по приложни изкуства, ползата ми към изкуството набъбна и по тази причина се отхвърлих от общоприетите поръчки за торти и се насочих към захарното изкуство, правейки разнообразни здания от захар, от фондан, картини и захарни икони “, описа тя.  

Мария Озтюрк основава българско съревнование за торти и захарно изкуство. " Участвах в разнообразни надпревари в чужбина, в Турция и мислех, че е добре и в България да има такова съревнование. Аз и мои сътрудници нееднократно сме доказвали, че равнището на българските захарни актьори е толкоз високо, колкото и на всички останали сътрудници. По време на пандемията се роди концепцията за онлайн съревнование. Участниците могат да се включват, правейки торти у дома, заснемайки ги по подобаващ метод, след което се изпращат фотосите и жури на извънредно високо равнище, експерти в своята област от Австралия до Норвегия, правят оценка тези фотоси. Кулминацията на цялата тази организация е церемония вечерята, която ние назоваваме " Тортените Оскари на България “, описа сладкар-декораторът.  

Участниците се състезават в 7 категории – сватбена торта, торта за детски рожден ден, празнична торта, дребен и огромен екран и декорирани бисквити. " В взаимозависимост от условията на всяка категория, участниците би трябвало да приготвят торта или бисквити. Има условия какво да се употребява като материал. Не се разрешават неядливи материали “, посочи Мария Озтюрк.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР