Дългопол. Дълбоко уважавам нашите освободители, но за мен териториалната цялост,

...
Дългопол. Дълбоко уважавам нашите освободители, но за мен териториалната цялост,
Коментари Харесай

Георги Георгив, кмет на община Дългопол: Дълбоко уважавам нашите освободители, но за мен териториалната цялост, суверенитета и интересите на нашата родина – Република България са над всичко!

Дългопол. Дълбоко почитам нашите освободители, само че за мен териториалната целокупност, суверенитета и ползите на нашата татковина – Република България са над всичко!Това съобщи кметът на община Дългопол Георги Георгиев, оповестиха от общинската администрация.

Той уточни, че на днешната дата преди 144 година с подписването на Сан Стефанския кротичък контракт, приключва многовековната битка за избавление на нашето родно място – България.
В освободителната Руско-Турска война отдадоха живота си:
- 105 000 - съветски, белоруски, украински и финландски бойци
- 9000 - румънски бойци
- 5000 - сръбски и черногорски бойци
- 1350 – български опълченци

Вечна памет на падналите борци за независимост и на починалите:
- Руски, беларуски, украински, финландски, сръбски и черногорски бойци и на славните български опълченци.
Уважаеми съграждани,

Днес честваме Деня на Освобождението на България от османско робство, на фона на масирана съветска военна интервенция на територията на суверенна Украйна.
Със свито сърце всички ние следим тази братоубийствена война, сред два народа, на които изискуем Освобождението си.

Няма нравствен, човешки или честен закон, който да оправдава военни дейности, изключително на територията на най-цивилизованата част на света - Европа и то през 21 век.
ООН, Европейският и Българският парламенти одобриха остри заявления осъждащи военната експанзия на Русия в Украйна.

В знак на взаимност на нашата Община със страданието на украинския народ – на следващия ден 04.03.2022 година е планувано изключително съвещание на Общинския съвет, на което имам вяра, че единомислещо съветниците от всички партии ще решат да приемем бежанци от Украйна в общинските ни бази в с. Аспарухово.

В този ред на мисли, вървейки от позицията на Организация на обединените нации, Европейски Съюз, Българския парламент и Общински съвет, стигаме до моята персонална позиция във връзка с тази братоубийствена война.
При образуването на мнението ми се обърнах към нашата история.

1. Най-светлата персона в българската история - Васил Левски във връзка на заложен му въпрос, дали Русия и Сърбия ще оказват помощ за освобождението ни, споделя:

- „ Никому не се надявайте – Ако не сме способни да се освободим сами, то значи, че не сме почтени да имаме независимост, а който ни освободи, той ще да направи това, с цел да ни подчини още веднъж в иго “

2. Ген Колев, който през 1916 година преди победоносната си офанзива против обединените румънски и съветски елементи на Добруджанския фронт споделя:

- „ Кавалеристи, Бог ми е очевидец, че съм благодарен на Русия, задето ни освободи. Но какво търсят в този момент казаците в нашата Добруджа? Ще ги бием и прогоним, като всеки зложелател, който пречи за обединяването на България “

Като български офицер, патриот и кмет на Община Дългопол декларирам:
- Дълбоко почитам нашите освободители, само че за мен териториалната целокупност, суверенитета и ползите на нашата татковина – Република България са над всичко!
Вечна популярност на падналите за Освобождението на България!
Да живее и пребъде българската войска - главен стожер на суверенна България!

" Да живее Свободна България!
ЧЕСТИТ ПРАЗНИК БЪЛГАРИ! ", сподели още Георги Георгиев, кмет на Община Дългопол.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР