Дългата шия е тяхната красота и проклятие. За тази част

...
Дългата шия е тяхната красота и проклятие. За тази част
Коментари Харесай

Жените-жирафи, или изчезващото племе Падонг

Дългата шия е тяхната хубост и проклинание. За тази част от анатомията им се носят митове, а ползата към бита и традициите им ги е трансформирал в атракция за туристите.

Жените от племето Падонг не наподобяват на никои други. Наричани жирафи, те носят към врата, глезените и шията си медни пръстени, тежащи десетки килограми.

Информацията за тях е нищожна, основана на измислици и митове. Вижте тяхната история, която научихме, до момента в който им гостувахме в селото им в тайландската провинция Чианг Рай.

От къде идват?

Племето Падонг е от групата Карен, обитаващо плато в източната част на Мианмар. Голяма част от него обаче емигрира в Тайланд в края на 80-те и началото на 90-те години на предишния век поради спор с военния режим в страната.

Заселват се в северната гранична тайланска провинция Чианг Рай. Тогава наброяващи повече от 7 хиляди души, през днешния ден представителите на Падонг понижават от ден на ден.

Тежестта на медните пръстени не притегля младежите, които потеглят по света в търсене на шанса си. Така в селцето през днешния ден жените-жирафи се броят на пръсти.

Прочети повече ТУК.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР