Дъждовният и хладен месец май напомни на любителите на червеното

...
Дъждовният и хладен месец май напомни на любителите на червеното
Коментари Харесай

Три неподозирани ползи от яденето на сланина

Дъждовният и студен месец май подсети на феновете на аленото вино и мезетата, че те към момента са настоящи за сезона. Някои към този момент посегнаха на сланината, само че без да подозират какви невероятни изгоди има от нея

Сланината е артикул, относително богат на хранителни субстанции, огромна част от които изключително значими за естественото действие на нашия организъм.

В състава свинската сланина могат да бъдат открити в забележително количество витамини (А, В3, В4, В5, В6, В12), минерали (натрий, калий, фосфор, магнезий, цинк и селен), аминокиселини, огромна част от които незаменими, написа " България Днес ". Това са трите най-големи изгоди от потреблението на сланина:

1. Укрепва имунната система

Благодарение на високото си наличие на селен, сланината съвършено укрепва имунната система на организма, предпазвайки го от вируси. И в случай че я консумирате с чесън, тогава вирусните инфекции нямат късмет да ви повалят.

2. Помага при настинки и укрепва имунната система

Ако сте настинали, мазнините в сланината ще ви оказват помощ да се възстановите по-бързо. Още в антични времена настинките и затруднения след тях са били лекувани със сланина и свинска мехлем. Установено е, че мазнините работят доста по-добре от множеството медикаменти. Може да разчитате на сланината за бързо възобновяване след съществени болести. Тя е изключително потребна при болести, съпроводени със загуба на тегло и безсилие.

3. Дава сила

През зимата постоянно нямаме задоволително сила и усещаме непрекъсната отмалялост. Eнергията, доставена от едно резанче сланина е задоволителна, с цел да имаме сили през целия ден.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР