Да те изведат от училище с патрулка, да те заведат

...
Да те изведат от училище с патрулка, да те заведат
Коментари Харесай

Историята на един ученик от Нови пазар: Да те изведат от училище с патрулка и да те заведат в полицейското управление

Да те изведат от учебно заведение с патрулка , да те заведат в полицейското ръководство и.. да ти върнат портмоне, което са ти откраднали преди два дни.

Такъв е казусът на 15-годишен възпитаник от учебно заведение в Нови пазар . Днес преди обяд по време на часовете в учебно заведение го потърсил контрольор Николай Григоров от Детска педагогическа стая . В първия миг ученикът се тормозил от непредвиденото посещаване, само че откакто схванал каква е повода се зарадвал. Това оповестиха от Областната дирекция на Министерство на вътрешните работи в Шумен. 

На 12 март момчето открило, че някой му откраднал портмоне с персонална карта и парична сума .

„ Купих си пица от една сладкарница, за миг се оставих портмонето на стилажа, малко по-късно открих, че го няма, изяснява ученикът. Помни, че зад него имало възрастен мъж, който не познавал, бил облечен в черно. Съобщил в полицията за кражбата. Днес ме повикаха от учебно заведение и ми споделиха, че са открили причинителя на кражбата и ще ми го върнат. Имах вяра, че ще го намерят, в действителност “ , добавя момчето.

След приемане на сигнала, екип на полицейското ръководство в Нови пазар е дошъл на място. Предприети са оперативни дейности за определяне на причинителя. Те дали резултат и два дни по-късно той е открит и разпитан- 62-годишен мъж от село Стоян Михайловски .

След като взел портмонето от сладкарница, употребявайки невниманието на момчето видял, че в него има персонална карта и пари. Личната карта оставил на земята до фризьорски салон в Нови пазар , а портмонето със сумата от 40 лв. и 5 евро прибрал в себе си. Предал ги непринудено на полицейските чиновници, осъзнал че е направил кражба и съжалил за постъпката си. Портмонето през днешния ден беше върнато на ученика без никакви неналичия, а инсп. Григоров му подсети да си пази движимостите и да не ги оставя без контрол .

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР