Да си стажант определено може да ти даде възможност да

...
Да си стажант определено може да ти даде възможност да
Коментари Харесай

9 000 долара на месец за да си стажант: Топ 10 на компаниите, които предлагат най-високите заплати на стажанти

Да си стажант несъмнено може да ти даде опция да натрупаш скъп опит в сфера, в която искаш да се развиваш, само че доста постоянно стажовете са без заплащане или то е доста алегорично. Не във всички компании обаче е по този начин. Някои даже са подготвени да бъдат доста великодушни що се отнася до възнаграждението на бъдещите си стажанти.

Така е да вземем за пример в ирландско-американска компания за финансови услуги и програмен продукт Stripe, която разгласи, че ще възнагради стажантите си тази година със междинна месечна заплата от над 9 000 $ на месец , съгласно отчет от уеб страницата за данни за работни места Glassdoor. Stripe имаше най-добре платения стаж и през 2022 година

Класацията на Glassdoor се основава на данни за сегашни и някогашни стажанти в Съединени американски щати сред 1 март 2022 година и 28 февруари 2023 година Взети са поради единствено компании, които са имали 30 или повече стажанти.

Интересното в класацията е, че организации като Stripe и Meta, които оповестиха редуциране на работната си мощ, към момента заплащат високи стажантски заплати и даже попадат в топ пет в листата на Glassdoor. Топ 10 от най-добре платените стажове са в компании в региона на технологиите или финансите.

Ето 10-те най-добре платени стажа за 2023 година съгласно Glassdoor:
Stripe
Средно месечно възнаграждение: $9,064

2. Платформата за онлайн игри Roblox

Средно месечно възнаграждение: $9,017

3. NVIDIA

Средно месечно възнаграждение: $8,280

4. Coinbase

Средно месечно възнаграждение: $8,206

5. Меta

Средно месечно възнаграждение: $8,160

6. Американската банкова холдингова компания Capital One

Средно месечно възнаграждение: $8,050

7. 

Средно месечно възнаграждение: $7,947

8. Bain & Company

Средно месечно възнаграждение: $7,873

9. Amazon

Средно месечно възнаграждение: $7,809

10. EY-Parthenon

Средно месечно възнаграждение: $7,651

Бизнес вероятностите на компанията могат да оказват помощ на стажанта да реши дали тази компания ще бъде евентуален шеф в дълготраен проект, само че отчетът откри, че най-добре платените стажове не подсигуряват постоянно, че компанията има положителни бизнес вероятности.

" Само тъй като една компания предлага положителни хонорари на стажанти, не значи, че е безусловно високопроизводителна. По-скоро е добре да оценим дали една компания е евентуално да наеме чиновници в близко бъдеще ", споделя водещият икономист на Glassdoor Даниел Джао пред CNBC Make It.

Stripe, Meta и Coinbase да вземем за пример имат най-ниските рейтинги що се отнася до вероятностите на фирмите от топ 10, макар че заплащат на своите стажанти едни от най-високите хонорари. NVIDIA има най-голям рейтинг за бизнес вероятности измежду най-добре платените стажове.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР