Да си признаем, всеки обича подаръците по Коледа и Нова

...
Да си признаем, всеки обича подаръците по Коледа и Нова
Коментари Харесай

Какво получиха депутатите за Коледа? От тройка пуйки до ДНК ...

Да си признаем, всеки обича подаръците по Коледа и Нова година. Не единствено децата се вълнуват какво ще им остави под елхата Добрият дъртак. Депутатите не вършат изключение. „ Марица “ обаче ги сложи на тестване. Ясни са коледните чорапи, парфюми, облекла, книги. Кой е най-оригиналният, чудноват, забавен подарък, който народните представители са получавали? Любопитните отговори не закъсняха.

Цели три печени пуйки от земеделския министър Мехмед Дикме идват в офиса на Любен Дилов-син. По времето на тройната коалиция депутатът от ГЕРБ е издател на вестник „ Новинар “ и списание „ L’Eurpeo “.

„ Явно министърът е споделил да занесат по една пуйка на всички издатели и основни редактори. Аз бях съсобственик във вестника с Миро Боршош и негов основен редактор. Водех и списанието.

Някой служител не е отчел тоя факт и почтително е пратил подарък на всички дадени му като задача постове. Пристигнаха пуйките и почнахме да се чудим какво да вършим - споделя Дилов пред „ Марица “. - Решихме да ги дарим на Дома за възрастни хора на културата в Банкя. Занесохме ги. Оказа се, че не е лесна работа. Забранено е, трябват не знам си какви документи. Върнаха ги.

Накрая ги оставихме до една кофа. След секунди братя роми ги отнесоха, тъй че не отидоха на боклука “, споделя с усмивка депутатът от ГЕРБ.

ДНК тест за Нова година от другари пък получава неговият съпартиец Красимир Вълчев ,

някогашен учебен министър. Депутатът го употребява. „ Прави се най-много да видиш какви наследствени болести те заплашват. Резултатите не ме учудиха, тъй като имам фамилна обремененост за диабет 2. Но има сигурно и по-добри проби “, разкрива Вълчев, който поддържа съвършена фигура.

Хамид Хамид от Движение за права и свободи не може да измисли нещо автентично от по-новите години, само че в главата му изплува червен меч от детството. „ Беше необичайност в тези години. Обикновен, пластмасов меч, само че ужасно ме впечатли “, признава депутатът.

Професор Костадин Ангелов няма проблеми и като всеки доктор изстрелва бързо отговоря. „ Получих жива кокошка от благодарен пациент. Бях го оперирал в „ Александровска “ и като признателност ми донесе птицата. Естествено, не я взех. Дадох кокошката на старшата сестра и не попитах какво е правила. Сигурно е станала хубава чорба “, смее се някогашният здравен министър и народен представител от ГЕРБ.

Атанас Михнев е едно от лицата на „ Продължаваме промяната “ в Народното събрание. 30-годишният IT бизнесмен от Стара Загора се сеща за ваучер за отмора. “Изненадаха ме със СПА във Велинград, не съм го пожелавал, нито очаквал. Изкарах доста хубаво “, разкрива Михнев, който се обрисува като един от представителите на хората на Кирил Петков и Асен Василев.

Съпартиецът му Росен Костурков от Пловдив има хиляди истински дарове в компанията, с която вървят на палатки. „ Непрекъснато си вършим майтапи, до момента в който си разменяме дарове.

Я отвътре на палатката ще има нарисувана гола кокона,

я съветски нож, я нещо друго. Не стопираме “, изяснява водачът на Политическа партия за Пловдив-област.

Друг народен представител от района - Манол Генов, си спомня с трогване за детството, когато му подарили камион. „ Може да наподобява не изключително автентично, само че в тези години ги нямаше. На всичко от горната страна камиончето вървеше, че повече бяха някакви сувенирни. Много се радвах “, споделя депутатът от Българска социалистическа партия и началник на комисия в Народното събрание.

За най-възрастния народен представител - Силви Петров от Има Такъв Народ, определен от Хасково, най-важни са човешките връзки. „ С годините гледаш по различен метод на света, по-философски, материалното остава на назад във времето - разсъждава доцентът по урология, който откри новия парламент. - Затова на празниците най-приятно ме изненадват позвънявания от признателни пациенти. Някои даже не мога да разпозная. Казват - " благодаря ви, оперирахте ме преди 15 или 20 години “ - споделя депутатът на Слави. - Всичките ме трогват еднообразно. “

Съпартиецът му Пламен Николов също обича изненада, която не е материална. „ Много се веселя, когато на празниците срещна остарял другар, с който не сме се виждали от години. По-голям подарък няма “, разкрива предприемачът, който беше даже номиниран за министър председател от Слави в предходния парламент.

Професор Александър Симидчиев също няма проблеми с мигновен отговор. „ За Нова година признателен пациент ми подари ария. Човекът я композирал, седнал вкъщи на пианото и записал. Донесе я в болничното заведение “, разкрива депутатът от " Демократична България " и фамозен пулмолог.

Професор Андрей Чорбанов, ядосал неотдавна пловдивските почитатели със статус във Facebook и претърпял гневна офанзива, разкрива неповторима преживелица, обвързвана тъкмо с тепетата. „ Най-оригиналния подарък ми го донесе гадже от Пловдив - огромен чугунен чайник от Япония. Такъв подарък може да ти донесе единствено човек, който те познава от близко - стартира имунологът. - Бях донесъл чайник от Япония след един конгрес, само че доста по-малък. Между другото, притежателят на магазинчето в Киото ми го даде на половин цена, откакто разбра, че съм участник в конгреса на учените. Уникална нация. Та гаджето се сетило и намерило по-голям. Бях разчувстван. Всъщност, за малко да вдигнем женитба с въпросната дама. Попречи ни фактът, че тя не искаше да напусне Пловдив, а аз София. “

Най-оригиналният подарък за Владислав Панев, направил фамозното селфи с Делян Пеевски, идва тъкмо за тези празници.

„ Даде ми го прочут - буркан люти чушки

Не бих споделил, че съм огромен фен. Но хапвам люти чушки “, не крие депутатът от " Демократична България ", родом от Димитровград.

Колегата му Стоян Михалев, който преди време разплакваше девойките с шлагера „ Вярвам в теб “, се радва на... детска китара. „ Подариха ми я преди 10 години на подбив. Една къса, толкоз някъде - демонстрира с ръце депутатът от „ Демократична България “ някъде под метър. - Смених струните с същински и се оказа, че става за свирене. Е, не са постоянно най-верните тонове, само че за ваучър е идеална. Последно бяхме с другари в кола на път в Благоевградско и му ударихме крепко свирене на китарката “, прибавя Михалев.

Доста чудноват е отговорът на Костадин Костадинов, водач на „ Възраждане “. Оказа се, че той не получава дарове за празниците. Сериозно. Може би тъй като околните му знаят, че го интересуват единствено книги, а той ги избира грижливо и купува самичък.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР