Да си хапнем няколко парчета шоколад е една от малките

...
Да си хапнем няколко парчета шоколад е една от малките
Коментари Харесай

Ще останем ли наистина без шоколад

Да си хапнем няколко части шоколад е една от дребните сладости в живота, от които не се лишаваме даже пред възприятието за виновност, че може да не сме в най-добрата си форма за лятото. Но, става известно, сме изправени пред действителния риск производството на сладкото прелъщение да спадне фрапантно и то да стане дефицитна стока.
 Натуралният шоколад и изгодите за контролиране на кръвното налягане
Още една причина да хапваме естествен шоколад

Вкусно и доста потребно

Проблемът идва от какаовите насаждения, все по-голяма част от които е наранена от рисков вирус. Той се популяризира бързо посредством малки брашнести червеи, които ядат листата, пъпките и цветовете на дърветата. Това понижава съществено крайната годишна продукция, която е главната суровина за производството на шоколад.

Друга проблем е, че пестицидите се оказват неефективни против вируса по насажденията, което кара земеделците да употребяват друг възможен вид да спасят незаразените - посредством изрязване и унищожаване на засегнатите.
 Снимка 662717

Съществуват и ваксини против брашнения червей, само че те са много скъпи и финансово недостъпни за по-голяма част от производители на. В момента се създава тактика за позиционирне на имунизираните дървета през конкретно разстояние, с цел да се спре разпространяването на болестта.

Около половината от производството на шоколад е в страните, в които се намират и най-големите какаови насаждения - тези от Западна Африка, Кот д`Ивоар и Гана.
 Снимка 662718

В момента в Гана се следи сред 15 и 20% загуба на реколтата и за последните години каковите дървета са намалели с над 254 милиона какаови дървета, написа Science Daily.
 Черен шоколад против млечен шоколад - кой да изберем (ползите и вредите за здравето)
С какво може да ни навреди черният шоколад

За какво да внимаваме и по кое време да изберем млечния шоколад

Очевидно притеснителната наклонност няма да може да бъде стопирана внезапно, само че са нужни съответни и навременни ограничения, както и поддръжка за отглеждащите какао, с цел да не се трансформира напълно скоро блокчето шоколад в същинско богатство. И без това всички към този момент забелязахме непрекъснатото покачване в цената му.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР