Да се смееш ли, да плачеш ли - пресният картоф

...
Да се смееш ли, да плачеш ли - пресният картоф
Коментари Харесай

Златен компир! Пресният картоф удари 12,50 лв. за килограм в Троян

Да се смееш ли, да плачеш ли - пресният картоф удари 12,50 лв. за кг.

" Пуснали са от сорта Golden potatoes ", това написа в обществената мрежа Фейсбук журналистът Иван Бакалов. Той показа фотография, на която се вижда цената на " златния " картоф.

Със наследник химикал върху картончето, на което е обозначена цената, е конкретизирано, че картофът е родно произвеждане.

Иван Бакалов прецизира, че пресният картоф се продава на посочената цена на пазара в Троян.

" Нямаше доста мераклии да купуват ", отбелязва още той.

Цената на картофите провокира отвращение измежду потребителите в обществената мрежа, само че и много занимателни мнения.

" Такава цена и в най-скъпите магазини във Англия няма! ", безапелационен е Пламен Динев.

Тина Стоименова пък означи, че високата цена евентуално се дължи на затруднения, които изпитват замеделците в развъждането на зеленчуци.

" Не че извинявам високите цени, само че в последните години зеленчуци се отглеждат доста мъчно. Имало е времена, когато това ми е била прехраната и съм се справяла без усложнения и без селскостопански машини. Сега не мога и за лични потребности да произведа. Суша, нови заболявания и вредители, не става и не става ", показва дамата.

Петър Ганев написа, че свеж картоф на цена от 5 лева за кг може да бъде открит на Женския пазар.

А Красимир Милушев направи съпоставяне на цените у нас и в Съединени американски щати: 

" 1 Pound (0.45 kg) картофи (тип Idaho) в Съединени американски щати се намира по магазините за по $0.99. Т.е. кг е към $2.20 (+ такса, която във Флорида е да вземем за пример 6%). Което прави към 4 лв. и 25 стотинки за кг ".

Междувременно за поредна седмица множеството съществени хранителни артикули, плодове и зеленчуци нарастват минимално на тържищата в страната през седмицата, демонстрират данните в седмичния бюлетин на Държавната комисия по стоковите тържища и борсите (ДКСБТ).
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР