Да се създадат съдебни центрове по медиация и въвеждането на

...
Да се създадат съдебни центрове по медиация и въвеждането на
Коментари Харесай

Разводът вече първо при медиатор, после в съда

Да се основат правосъдни центрове по медиация и въвеждането на наложителна медиация по избрани цивилен и търговски разногласия, взеха решение депутатите като одобриха на първо четене промени в Закона за медиацията, импортирани от служебното държавно управление.
Целта на препоръчаните промени е да се институционализират напъните за непринудено споразумяване на разногласието, с оглед реализиране на експедитивност посредством отбягване на доста по-продължителната и комплицирана правосъдна процедура.
Правосъдният министър Крум Зарков изясни, че медиацията е значима, с цел да понижи натовареността съдилищата, а и за хората, тъй като е бързо и на ниска цена разрешаване разногласията
" През последните години популацията понижава, само че в това време натовареността на съдилищата се усилва ", разяснява той.
Зарков уточни, че медиацията е доста ефикасна при разводи, разрешението при разногласията на наставнически права, разрешаването на различия във връзка с тези права, делбата и други каузи, които постоянно се точат в съдилищата без необикновен триумф.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР