Да, някои изглеждат забавни за почивка, други обаче са прекалено

...
Да, някои изглеждат забавни за почивка, други обаче са прекалено
Коментари Харесай

Някои от най-странните хотели на планетата

Да, някои наподобяват занимателни за отмора, други обаче са прекомерно странни. Ако си странник авантюрист, ще са ти забавни. Ако ли пък не си – просто приеми за чиста монета думите, че те в действителност са странни.

Dog Bark Park Inn

Намира се в Котънууд, щата Айдахо в Съединени американски щати. Както се вижда хотелът е завършен като великански бигъл. Казва се Сладкия Уили и има двойна стая в корема и таванска стая н брадичката. Украсен е с кучета и вътре – картини, скулптури, килими и така нататък Изобщо, хотел за съществени кучкари.

Sovohotell

Понякога вършат хотели в молове, само че този е в магазин IKEA. Разполага с единични и двойни стаи и даже с младоженски апартамент. Можеш да пазаруваш, до момента в който рухнеш от отмалялост.

Propeller Island City Lodge

Този чудноват хотел е в Берлин. Всяка от 27-те стаи изцяло друга и доста странна. Една от стаите да вземем за пример е напълно от огледала, друга има интериора на затворническа килия, а най-ужасната е направена като крипта и в нея се спи в ковчег.

Plane Hotel

Отдалеч като видите този Boeing 727 в джунглата на Коста Рика, наподобява като че ли се е разрушил в тропическия парадайс. Но в действителност е бил докаран в джунглата от летището на Сан Хосе. Интериорът е освежен с тиково дърво. Изградена е специфична дървена палуба на дясното крило, с цел да можете да се насладите на невероятния пейзаж.

Kokopelli’s Cave Bed and Breakfast

Намира се във Фармингтън, Ню Мексико, Съединени американски щати. Стаите съставляват издълбани пещери. Построен, през 1980 година, хотелът разполага с три спомагателни пещери за вентилация, тръбопровод и електричество. Намира се на 30 метра подземен, тъй че единственият достъп е по стълба през скалите. Ако желаете да останете би трябвало да подпишете декларация за търпимост.

Palacio Del Sal

Този хотел в Боливия е единственият в света изработен от сол. Да, сол – стени, подове, тавани, всичко е от сол. Дори някои от мебелите са от сол. Повече от милион блокове сол са употребявани за построяването му. Намира се покрай Салар де Уюни, най-голямата солена пустиня в света. Ако ще ходите натам, имайте поради, че близането на стените е неразрешено.

Utter Inn

Този се намира в средата на шведското езеро Маларен. Разполага с една единствена стая. Има док и кабина. Стълби водят надолу към спалнята. Ако искаш да отседнеш там ще те откарат с лодка и ще ти оставят надуваемо кану, да можеш да обикаляш в близост.

ICEHOTEL

Както демонстрира и името му този хотел е изработен напълно от лед. Мебелите, включително леглата са направени от сняг и лед. Постоянната температура е -5 градуса по Целзий. Освен че е от лед, хотелът е неповторим с това, че се топи се строи още веднъж всяка година. Всеки ноември огромна група архитекти построяват стаите отначало. Ще ви е прелестно да го посетите, единствено в случай че ви харесва да стоите от самото начало с яке. Леденият хотел също се намира в Швеция.

The Mirrorcube

Н амира се в Харадс, Швеция и несъмнено може да завоюва премията за най-странен. „ Стаята “ е алуминиева кутия 4x4x4 метра в клоните на дърво. Ако това не е задоволително, стаята е цялата в еднопосочни огледала, тъй че да има 360 градусова панорама. Може да приюти двама души, има баня, всекидневна и тераса. До него се стига по въжен мост.

Източник: megavselena.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР