Да, безспорно има разлики между двата скандала с тайните досиета.

...
Да, безспорно има разлики между двата скандала с тайните досиета.
Коментари Харесай

Неубедително и неловко: как Байдън сам си навреди


Да, несъмнено има разлики сред двата абсурда с тайните досиета. Но Байдън не съумя да даде безапелационно пояснение за случилото се, а това подхрани подозренията дали точно той е най-подходящият претендент за предстоящ президент.

Ето какъв брой бързо може да се смени посоката напразно в политическия Вашингтон. Миналата седмица той духаше остро и мразовито право в лицата на републиканците – за ръководител на Долната камара на Конгреса.

Сега обаче леденият вятър свири към ушите на Джо Байдън. Всичко се върти към поверителни документи от времето, когато е бил вицепрезидент. Вредите за имиджа на президента са големи.
Редакцията предлага
Особено тъй като демократите до неотдавна подлагаха на критика с голяма приятност за това, че е боравил прекомерно. Байдън персонално назова държанието на Тръмп " безконтролно " в едно телевизионно изявление. Сега обвиняването се стовари върху самия Байдън.

Разликите сред двата случая

Да, несъмнено има огромни разлики сред двата случая. При Тръмп ставаше дума за доста по-голям брой документи – общо над 100. А Тръмп дълго време отхвърляше всякакво съдействие със следователите. Съветниците на Байдън обаче по сами изявиха предпочитание да сътрудничат на следствието.

Въпросът обаче е следният: в положение ли са гласоподавателите да вършат такива разлики? Повечето хора нормално не са.

А Байдън и самичък, изцяло излишно, усилва вредите.  Без отговор остава въпросът за какво всичко това излиза на бял свят чак в този момент – и то на час по лъжичка, въпреки че първите поверителни документи у Байдън бяха открити още преди изборите за Конгрес при започване на ноември.

Аферата вреди на упоритостите на Байдън

Когато се видя заставен да отговори персонално на обвиняванията, той на няколко пъти се обърка в личните си формулировки. И освен това. Започна да пуска несъответствуващи шегички за своя остарял автомобил в гаража, където се намирали част от досиетата. Това също направи неприятно усещане.

Този скандал идва във допустимо най-неподходящия миг за Байдън. В началото на новата година той имаше желание да разгласи дали още веднъж ще се кандидатира за президентския пост. Изглежда, че е решен да направи таман това. Само че подозрението дали Байдън е в действителност претендентът на бъдещето за Демократическата партия в този момент ще се усили още повече даже и измежду неговите съпартийци. И с право.
Източник: dw.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР