COVID-19 не е грип и не бива да бъде третиран

...
COVID-19 не е грип и не бива да бъде третиран
Коментари Харесай

Имунолог: COVID-19 не е грип и не бива да бъде третиран като такова заболяване

COVID-19 не е грип и не трябва да бъде третиран като такова заболяване. Това сподели проф. Доброслав Кюркчиев - шеф на Лабораторията по клинична имунология към УМБАЛ „ Св. Иван Рилски “. По думите му това, че още веднъж се следи растеж на случаите не е сигнал за проблем, тъй като е значимо е да се следи по какъв начин протичат те. Хората в лечебните заведения не са доста и не се усилват, тъй че това остава една зараза като всички останали, разяснява той.
Има детайл на непредсказуемост при всяка вирусна зараза. Всеки видимо здрав човек може да изкара тежко един вирус. Затова аз предлагам имунизацията против COVID-19 веднъж в годината, това би било задоволително, сподели още проф. Кюркчиев.
Имунитетът би трябвало да е уравновесен, не мощен. Взимането на имуностимуланти, в случай че няма индикатори за неговия банкет дава дисбаланс на имунната система и може да докара до по-сериозни последици, предизвести той.
Трябва да се изследват клетките в имунната система и други белтъчни съставни елементи, тогава можем да имаме визия за всеки субект. И към този момент оттова, в случай че има нужда можем да кажем тъкмо какво да се пие, а в случай че няма такава потребност човек може да е спокоен и без да приема имуностимуланти.
Хората минават през такива интервали от живота си, когато боледуват по-често. Тогава отново е добре да се изследва индивидът. Част от модерните условия на живот могат да бъдат причина, която да генерира автоимунни болести, сподели още проф. Доброслав Кюркчиев
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР