© Капитал Космическите технологии и системи не са запазена марка

...
© Капитал Космическите технологии и системи не са запазена марка
Коментари Харесай

Професия: Технолог по космически системи

© Капитал Космическите технологии и системи не са запазена марка на центрове като NASA. Те могат да се измислят, създават, тестват и ползват на всички места, където има любопитни мозъци. България също е територия, от която се гледа към открития Космос в търсене на удобен бизнес ъгъл, а това става допустимо с помощта на добре квалифицираните фрагменти, основно по физика и осведомителни технологии, както и поради ниските разноски по задвижването на план за нова технология.

По данни на американската компания за кариерно развиване Glassdor годишната заплата на софтуерен инженер, разработващ галактически технологии, варира от 68 673 да 84 560 $, което няма по какъв начин да е годно за експертите, работещи на това занятие в България. Нивото тук обаче е съизмеримо с това на IT експертите, с опция да го надвиши, а по-важното е, че на дребен и млад пазар като локалния толерансът към трупащите опит е по-голям. Още повече че граници за упражняване на специалността няма.

Извън обичайните механически дисциплини, галактическите технологии дават опция за изява и на експертите по други точни науки, като любопитен подробност е, че даже и адвокати биха могли да се насочат натам. Икономическата подготовка също е добре пристигнала, имайки поради, че нововъведенията в областта на галактическите технологии намират бизнес приложение най-много на Земята. Визитка
Райчо Райчев е изпълнителен шеф на компанията " Ендуросат ", която създава ново потомство наноспътници. Завършил е магистратура по " Космически науки " в Международния галактически университет в Страсбург. Специализирал е на доста места по света, в това число в Съединени американски щати и Бразилия.
Моята специалност

Технолог по галактически системи е човек, който взе участие в създаването на разнообразни системи, които би трябвало да могат да устоят и да действат обикновено в изискванията на открития Космос. Много постоянно тези системи и технологии намират приложение и на Земята - в автомобилостроенето, в авиоиндустрията, във фабриките, даже в бита.

Абонирайте се за Капитал Четете безкрайно и подкрепяте напъните ни да пишем по значимите тематики Има един стандарт, че с цел да работиш в галактическия бранш, би трябвало наложително да си инженер или астрофизик, само че това не е по този начин. Както във всеки бранш на стопанската система, и в галактическия има потребност от експерти с необятен профил. Може да вземем за пример да сте правист и да намерите реализация в бранша, защото има специфичен раздел " Космическо право ", който се занимава с връзките сред субекти в открития Космос.

Моята работа съответно е обвързвана със основаването на ново потомство наноспътници.

Моят път дотук

Винаги съм мечтал да се занимавам с галактически системи и технологии. Нямаше по какъв начин това да стане внезапно. Натрупах опит, работейки в разнообразни галактически организации. Всяка работа ме научи на нещо скъпо. През годините се срещнах с инженери със сродни ползи в региона на Космоса и един ден се престраших да направя крачка напред и да основа лична компания. Визията за самите наносателити имах години преди да основа самото сдружение. Иначе първите ми работи нямат общо с Космоса. Бил съм и чистач и барман в заведение. Според мен няма нищо по-ценно и изграждащо за един младеж от това крепко да работи.

Моите задания и отговорности

Работата ми е динамична. Включва ръководство на компанията, взимане на решения във връзка с софтуерното й развиване (заедно с нашия механически директор), съгласуваност на процесите по основаване на новото ни потомство спътници и работа с основни клиенти.

Моите провокации

Създаването на нови галактически системи е обвързвано с доста компликации и провали. Трябва да си подготвен за неуспехите и да се опитваш бързо да анализираш къде грешиш, с цел да напредваш в разработките. Развойната активност е комплицирана и постанова избрана доза непримиримост и хъс.

Не бих заменил работата си с друга. Въпреки компликациите нищо не може да се съпостави с чувството, че създаваш и си потребен. Сателитите, по които работим, основават осезаема добавена стойност за учени, технолози и бизнесмени от целия свят.

Какви умения са нужни

За да работи в бранша на галактическите технологии, е належащо човек да има механически знания в региона на галактическите системи. Трябва да имаш настройката, че непрекъснато би трябвало да научаваш нови практики и технологии.

Секторът се развива доста динамично и това постанова да се адаптираш бързо. Постоянство и целенасочени старания – това, несъмнено, е годно и за всяка друга сфера. Екипна работа – безусловно наложително е да работиш с разнообразни по специфичност технолози и инженери и да можеш да слушаш деликатно и в подробност всеки от тях.

Заплатите в бранша

В България галактическият бранш е извънредно едва развъртян, което може да се огледа като предизвикателство, тъй като има поле за развиване и реализация. Дори и тук може да се предложи доста положително възнаграждение, което в доста случаи надвишава това в IT бранша. Добри са и изискванията за развиване на фрагментите, които специализират в галактически системи и технологии.

Плановете ми отсега нататък

Продължавам да поставям старания да се развъртвам в личен проект. Участвам всяка година в софтуерни конференции и в курсове, проведени от водещи обучителни центрове (например " Станфорд " и " Харвард " ). Чета много публикации и научни писания, свързани с професионалната ми кариера. Има няколко съществени новинарски уеб страницата в нашия бранш, които проследявам. Освен компанията успяхме да създадем и най-голямата обучителна платформа за Космос в Европа - https://spaceport.academy, и постоянно я употребявам като източник на потребна информация.
Търсените умения
- механически знания в региона на галактически системи
- знания за галактическата среда и нейните специфики (орбитална механика, физика)
- непримиримост и здрава работа
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР